Inici

Berga celebrarà la Fira de Santa Tecla promovent la qualitat i proximitat dels productes del primer sector i adaptant l’edició d’enguany a les restriccions per la Covid-19

Presentació Fira de Santa Tecla 2020
Ampliar en una finestra emergent Salvador Vinyes i Roser Rifà durant la presentació Fira de Santa Tecla 2020
Data de publicació: 07.09.20

L’Ajuntament de Berga està ultimant l’organització logística de la Fira de Santa Tecla de 2020 per celebrar-la amb seguretat el cap de setmana del 19 i 20 de setembre, al Passeig de la Indústria. La mostra és un aparador agrícola i ramader que pretén posar en valor la qualitat dels productes de proximitat elaborats al territori, així com establir sinergies entre els agents del primer sector a l’hora d’arribar als consumidors i consumidores finals. L’edició d’engany incorporarà una sèrie de mesures de seguretat per evitar la propagació de la Covid-19. Algunes d’aquestes mesures seran l’increment de la distància entre expositors, el tancament perimetral del recinte firal, el control d’aforament, l’aplicació de mesures d’higiene i la informació dels protocols de seguretat als marxants, entre d’altres.

La regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Berga, Roser Rifà, s’ha mostrat satisfeta de poder presentar la Fira de Santa Tecla després que la pandèmia impedís la celebració de la Fira de Maig. Rifà ha reconegut “la dificultat que suposa organitzar la fira per l’esforç que comporta haver d’adoptar mesures de seguretat addicionals”. La regidora també ha destacat “la necessitat d’apostar per la celebració de la segona fira més important de la ciutat, no només per la seva antiguitat, sinó perquè posa en valor productes de primera necessitat que la situació de crisi viscuda per la pandèmia ens ha fet ser més conscients que cal seguir impulsant”. Rifà també ha expressat la voluntat de poder celebrar les dues fires que tancaran el calendari firaire berguedà d’aquest any (la Fira de la Xocolata i la Ratafia i la Fira del Joc i de Nadal), sempre que les circumstàncies ho permetin.

Bestiar, alimentació, artesania, maquinària i automoció

Vaques, bous, gallines, xais, ovelles i porcs són alguns dels animals que ompliran el passeig de la Indústria durant la mostra agrícola i ramadera. La fira comptarà amb una norantena de caps de bestiar i mantindrà la seva aposta per la divulgació i el coneixement de races autòctones catalanes amb l’exhibició d’exemplars d’animals. També hi haurà una cinquantena d’expositors i parades d’alimentació, artesania, maquinària agrícola i vehicles d’ocasió. A més, hi haurà un espai gastronòmic i musical, on es realitzaran tastos i maridatges de vins i formatges, concerts, espectacles, tallers, jocs i activitats pel públic familiar.

Mesures de seguretat per la Covid-19

L’organització de la Fira de Santa Tecla adoptarà mesures per garantir el desenvolupament de la mostra amb seguretat tant pels participants com pel públic assistent. La fira s’expandirà i ocuparà més superfície de l’habitual per incrementar la distància entre expositors (3 metres). L’espai firal estarà tancat i s’habilitaran quatre accessos (Plaça de Viladomat, C/ Lluís Millet, Avinguda del Canal Industrial i rotonda de l’ambulatori) per controlar l’aforament i regular la circulació de persones. També s’establiran controls específics d’aforament a la zona d’exposició del bestiar i a l’espai d’activitats musicals. A més, s’han lliurat protocols sobre les mesures d’higiene i seguretat als marxants i s’ha reforçar la senyalització per informar al públic assistent sobre la obligatorietat de fer ús de la mascareta, la desinfecció de mans i la distància interpersonal.

Pressupost de la fira

La Fira de Santa Tecla d’enguany compta amb un pressupost d’uns 21.500€. Es tracta d’una xifra similar a la de l’any passat, a la qual caldrà sumar-hi despeses derivades de l’adopció de mesures extraordinàries per la Covid-19.Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga