Inici

L’Ajuntament de Berga demana extremar la prudència per les fortes ventades previstes per aquest dimecres i dijous

ventades
Ampliar en una finestra emergent Recomanacions en cas de ventades. Imatge: www.interior.gencat.cat
Data de publicació: 23.01.19
A causa de la previsió de nevades intenses que es poden produir aquest vespre i dimecres al Pirineu i Prepirineu, Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha activat el pla NEUCAT. Segons les previsions del Servei meteorològic de Catalunya, també es contempla una baixa probabilitat que es produeixin nevades en altres punts de les cotes altes de la Catalunya Central, encara que no es preveuen nevades extenses ni abundants fora del Pirineu. En el cas de Berga, és probable que dimecres es produeixi alguna nevada de poca intensitat i de curta durada que posteriorment podria convertir-se en pluja i que no hauria de comportar afectacions a la ciutat.

Precaució a causa de ventades

A banda de la neu, aquest dimecres també es preveuen fortes ventades a les comarques del Pirineu que ha propiciat l’activació en prealerta del pla VENTCAT per part de Protecció Civil. Davant d’aquesta previsió, es demana a la ciutadania extremar la precaució en els desplaçaments i les activitats de lleure a l’exterior.

A Berga, les ventades poden resultar intenses durant el dimecres al vespre i el dijous. Per això, es recomana tancar bé les portes i finestres dels habitatges i evitar deixar testos, plantes i altres objectes a les terrasses i façanes dels immobles per evitar-ne el seu despreniment a la via pública. A més, també caldrà vigilar els elements del mobiliari urbà, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.

Recollida de residus

Pel que fa a la recollida de residus prevista per dimecres (resta) i dijous (orgànica i envasos), des del consistori berguedà es recomana evitar treure al carrer les fraccions corresponents si no és estrictament necessari. En cas de necessitat, s’aconsella col·locar els cubells i les bosses en zones arrecerades, pròximes als portals i a tocar de les façanes dels edificis per evitar que s’extraviïn o es facin malbé a causa de la força del vent. Aquests dies també es recomana treure els residus el més tard possible, tenint en compte que el servei de recollida s’inicia a les 10 de la nit.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga