Inici

Berga promou la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura instal·lant aparcabicicletes i organitzant una pedalada

Foto roda de premsa Setmana Mobilitat Sostenible 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 14.09.17
Del 16 al 22 de setembre se celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a Catalunya amb l’objectiu de promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables. Berga també vol fomentar aquest tipus de mobilitat i, per això, ha realitzat algunes accions destinades a visualitzar canvis en l’ús de l’espai públic per a potenciar els desplaçaments en bicicleta. Per exemple, des d’aquesta setmana, l’Escola de Santa Eulàlia disposa d’una zona d’estacionament per a bicicletes per a què alumnes i professors puguin fer-ne ús. Es tracta d’una estructura metàl·lica ubicada en les immediacions del centre educatiu que té capacitat per a dipositar-hi fins a sis bicicletes. La Brigada Municipal ha estat l’encarregada de portar a terme els treballs d’instal·lació de l’aparcabicicletes, que té un cost aproximat de 125€ i que ha estat finançat per la Diputació de Barcelona. En aquest sentit, el regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Berga, Eloi Escútia, ha esmentat la possibilitat d’instal·lar-ne més davant d’alguns equipaments municipals com la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet, el Pavelló de Suècia i, fins i tot, als hotels de la ciutat. Tanmateix, la presidenta de l’AMPA de l’Escola Santa Eulàlia, Meritxell Almà, ha explicat que la instal·lació de l’aparcabicicletes respon a una petició que va realitzar l’associació per tal de fomentar els hàbits saludables, però també per a reduir el col·lapse de vehicles de la zona durant les hores d’entrada i sortida dels alumnes de l’escola. Una altra de les mesures per a combatre la congestió de trànsit en els accessos de l’escola seria fomentar l’ús dels camins escolars. Segons ha apuntat Jordi Torrabadella, que també és membre de l’AMPA, es tracta d’un bon recurs que no ha estat suficientment desenvolupat i que caldria replantejar per a augmentar-ne l’ús.

D’altra banda, el regidor de Mobilitat també ha destacat la voluntat del consistori de crear espais de mobilitat segura per a reduir de forma progressiva l’ús de vehicles contaminants i sorollosos. Per a fer-ho, caldrà elaborar un estudi amb el suport de tècnics de la Diputació de Barcelona per a detallar les zones de la ciutat on es podrien portar a terme les mesures que garanteixin aquest tipus de desplaçaments. A més, Escútia també ha anunciat que la Diputació de Barcelona lliurarà dues bicicletes elèctriques al consistori en els propers dies. L’Ajuntament va realitzar aquesta petició a través del catàleg de serveis de l’ens provincial i les adquirirà de forma permanent.

Per últim, la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura també comporta l’organització d’actes lúdics en diverses poblacions d’arreu de Catalunya. A Berga es farà una pedalada popular el proper diumenge, 17 de setembre, a les 12 del migdia. L’Ajuntament organitza aquesta activitat que tradicionalment havia estat impulsada pel Grup de Defensa de la Natura i que consisteix en completar un circuit urbà que recorrerà alguns dels centres d’interès de la ciutat. La ruta començarà a la plaça Viladomat i seguirà per la ronda Moreta, el carrer del Roser i la carretera de Solsona fins arribar a l’església de Sant Bartomeu. Des d’allà, es retornarà pel passeig dels Abeuradors, la carretera de Solsona, la carretera de Sant Fruitós, els carrers Pere III, Salvador Espriu, Mestre de Pedret i Pere II fins arribar a la plaça Gernika. Seguidament, els ciclistes enfilaran el passeig Vila de Casserres i el passeig de la Indústria per a retornar al punt de sortida. Es tracta d’un recorregut que vincula diversos punts d’interès del municipi (el Vall, l’Ajuntament, el Mercat Municipal, la Residència Sant Bernabé, la Secció d’Institut Serra de Noet, La Valldan, la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet, l’Hotel d’entitats, l’Institut Guillem de Berguedà i l’Ambulatori) i que posa de manifest que a molts dels serveis que utilitzen diàriament els veïns i veïnes de Berga s’hi pot arribar còmodament en bicicleta. Durant el matí també es realitzaran jocs, s’oferirà un petit refrigeri i es repartiran obsequis de record entre els participants de la trobada. L’activitat serà gratuïta i no caldrà inscripció prèvia. Els assistents hauran de portar la seva bicicleta i els menors hauran d’anar acompanyats d’un adult durant les activitats de la pedalada. A més, els menors de 16 anys hauran de portar el casc obligatòriament i es recomana a la resta de participants que també l’utilitzin.


Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga