Inici

Berga inicia les obres de rehabilitació de la teulada de l’edifici de l’Ajuntament que preveu finalitzar en tres mesos

Foto obres teulada ajuntament
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 18.10.17
L’Ajuntament de Berga ha posat en marxa la fase d’obres del projecte de substitució de la coberta de la Casa Consistorial. Es tracta d’una actuació que permetrà renovar íntegrament la teulada de l’immoble malmesa per l’acció de tèrmits i altres patologies que han deteriorat una bona part de l’estructura de fusta que la sustenta. Aquest deteriorament va requerir l’apuntalament d’algunes bigues a la tercera planta ocupada pel departament de Serveis Tècnics, el qual, va ser traslladat de forma provisional a les dependències municipals del carrer Balmes 3-5

El projecte de reparació de la teulada té un pressupost de 86.959,96€ i contempla l’enderroc i el desmuntatge de la coberta, així com la seva total rehabilitació, substituint-ne els elements en mal estat. L’empresa Construccions J. Grau Font S.A. és l’encarregada de portar a terme els treballs que tenen un període d’execució d’uns tres mesos.

Durant la jornada d’ahir es va iniciar la instal·lació de la base de recolzament de la grua torre que ocuparà una superfície aproximada d’uns 25m2, just a davant de l’entrada principal del consistori. Aquesta zona ha estat delimitada per una tanca perimetral que no impedirà l’accés de la ciutadana a l’edifici. Pel que fa a la realització dels treballs a la zona d’intervenció, es preveu que aquests s'iniciïn avui mateix amb el desmuntatge del fals sostre de l’última planta del consistori i amb l’execució de diverses prospeccions de comprovació d’elements estructurals a les plantes inferiors.

Les obres provocaran afectacions en l’activitat de l’edifici, ja que els departaments de la segona planta (Secretaria i Cultura) s’ubicaran en altres dependències municipals durant l’execució dels treballs. Tanmateix, es preveu limitar l’espai d’aparcament de la zona blava i l’ús general de la plaça de Sant Pere per a la celebració d’esdeveniments i altres actes. Per últim, també es preveuen restriccions d’aparcament i d’ús a la plaça de la Ribera de forma puntual. Aquestes afectacions i restriccions consistiran fonamentalment en l’emmagatzematge de materials i en menor mesura, en l’establiment de zones de seguretat. En tot cas, les àrees afectades aniran variant en funció de les necessitats en el transcurs de l’obra. No es preveuen, però, talls significatius respecte a la circulació de vehicles i al pas de vianants.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga