Inici

L’accés a la piscina municipal de Berga serà gratuït durant l’episodi de calor previst a la ciutat els pròxims dies

Foto Piscina Municipal Berga onada calor
Ampliar en una finestra emergent Piscina Municipal de Berga
Data de publicació: 25.06.19
L’Ajuntament de Berga permetrà accedir gratuïtament a la piscina municipal a partir d’aquest dimecres, 26 de juny, i fins que es mantingui l’onada de calor prevista a la ciutat, segons les informacions facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya. Es tracta d’una mesura de caràcter excepcional que el consistori berguedà ha aplicat des de l’any 2015 per a què tothom pugui combatre els episodis de calor més intensa. Aquesta mesura s’activa quan el Servei Meteorològic de Catalunya emet avisos de perill “alt” o “molt alt” al Berguedà que es corresponen amb les alertes de color taronja i vermell, respectivament.

Predicció meteorològica pels propers dies

Segons la predicció meteorològica, la pujada de temperatura registrada els últims dies augmentarà i podria assolir temperatures d’entre 37 i 39ºC a Berga entre el dijous i el dissabte (del 27 al 29 de juny). Això suposaria arribar a unes temperatures màximes i excepcionals, superant el llindar de perill per calor que el Servei Meteorològic de Catalunya estableix en els 36 ºC per a la capital berguedana. Aquest dimecres, 26 de juny, la temperatura ja podria rondar el valor esmentat de 36 ºC.

Accés gratuït fins a completar l’aforament de la piscina

Per tot això, la ciutadania podrà accedir a la piscina municipal des de les 10 del matí fins a les 8 de la tarda, de forma gratuïta. L’accés a les instal·lacions municipals de bany estarà limitat pel seu aforament i, per això, els usuaris i usuàries rebran un tiquet a l’entrada de la piscina que hauran de retornar en el moment que decideixin abandonar l’equipament. En total, es repartiran entrades numerades, fet que permetrà saber el nombre de persones que accedeixen a la piscina durant tota la jornada. Es preveu que el consistori repeteixi la mesura esmentada quan els avisos de perill siguin “alts” o “molt alts”, seguint el criteri establert pel Servei Meteorològic de Catalunya que es pot consultar a través del web www.meteo.cat. En aquest sentit, el consistori informarà del final de la gratuïtat de les instal·lacions de bany en funció de l'evolució de l'episodi de calor.

Mesures de prevenció per combatre la calor

Des de l’Ajuntament de Berga es demanda evitar els efectes de l’episodi de calor seguint les recomanacions de Protecció Civil com per exemple: beure molta aigua i fer àpats lleugers, evitar sortir al carrer en les hores de més sol, portar gorra o barret per protegir-se del sol, procurar hidratar els animals de companyia i no passejar-los durant les franges horàries més caloroses, entre d’altres. Podeu consultar la resta de consells en aquest enllaç web.


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga