Inici

L’accés gratuït a les instal·lacions de la piscina municipal es mantindrà fins que acabi l’onada de calor

Foto piscina nadons
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 27.06.19
L’Ajuntament de Berga mantindrà la gratuïtat per accedir a la piscina fins que hagi finalitzat l’episodi de calor, segons les previsions i alertes emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya. Es tracta d’una mesura excepcional que es va posar en marxa aquest dimecres, 26 de juny, per a què els veïns i veïnes puguin combatre les altes temperatures d’aquests dies. En aquest sentit, el consistori berguedà informarà del final de la gratuïtat d’accés a la piscina en funció de l’evolució de l’episodi de calor.

Aforament màxim de les instal·lacions de bany

L’accés a les instal·lacions municipals de bany estarà limitat pel seu aforament màxim en el conjunt de la superfície de les quatre piscines disponibles. En aquest cas, l’aforament és de 383 persones, tenint en compte el Manual Tècnic realitzat pel Departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya que es calcula a raó d’1 persona per cada 2,5m2 de làmina d’aigua. Així doncs, la xifra de 383 persones, fa referència a la quantitat màxima de persones que tenen cabuda alhora en les quatre piscines. Davant d’aquesta situació excepcional s’incrementarà el personal dedicat a les tasques de vigilància i socorrisme, passant de dos a tres socorristes.

Indicacions per a l’ús de la piscina durant les onades de calor

El usuaris i usuàries rebran un tiquet a l’entrada de la piscina que hauran de retornar en el moment que decideixin abandonar l’equipament. Els infants menors de 14 anys hauran d’anar acompanyats d’una persona adulta que haurà de fer-se responsable de l’entrada i sortida dels menors a les instal·lacions. Tanmateix, les persones adultes només podran fer-se càrrec de cinc infants com a màxim. A més, totes les persones que accedeixin a les instal·lacions municipals de bany hauran de mostrar un comportament adequat, adient i de respecte envers la resta d’usuaris i usuàries i també amb el personal encarregat de la gestió i el manteniment del servei. Totes aquestes recomanacions i mesures s’apliquen per tal de mantenir la seguretat i el bon ús de les instal·lacions.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga