Inici

L’Ajuntament de Berga promou el civisme i el bon ús de les instal·lacions de la piscina municipal

Piscina municipal Berga
Ampliar en una finestra emergent Instal·lacions de la piscina municipal de Berga
Data de publicació: 05.07.19
L’Ajuntament de Berga activarà dissabte, 6 de juliol, la gratuïtat d’accés a la piscina municipal davant del nou avís d’onada de calor emès pel Servei Meteorològic de Catalunya. Es tracta d’una mesura de caràcter excepcional que es va portar a terme en l’últim episodi d’alerta taronja i vermella registrat del 26 al 30 de juny a la ciutat de Berga. Durant el període esmentat, es va permetre l’accés gratuït a les instal·lacions de bany per a què els usuaris i usuàries poguessin combatre les altes temperatures. Cal destacar, però, que durant aquests dies es van produir una sèrie d’actituds incíviques i comportaments agressius contra diversos membres del personal que realitza les tasques de socorrisme i la gestió de la taquilla d’accés a l’equipament que van requerir la intervenció puntual de la Policia Local. Davant d’aquest fets, el consistori berguedà ha establert una sèrie d’accions per promoure el bon ús i garantir la seguretat a l’equipament.

Control d’accés durant els episodis calorosos

L’accés a les instal·lacions municipals de bany durant les onades de calor estarà limitat pel seu aforament màxim en el conjunt de la superfície de les quatre piscines, que és de 383 persones, segons el Manual Tècnic establert pel Departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya calculat a raó d’1 persona per cada 2,5 m2 de làmina d’aigua. Per tant, aquesta xifra fa referència al nombre màxim de persones que tenen cabuda alhora en les quatre piscines. Del total de tiquets disponibles, se’n reservarà el 15% per a les persones que hagin adquirit qualsevol dels abonaments de temporada. Així doncs, es destinaran 57 entrades pels abonats de la piscina municipal. D’altra banda, durant els dies d’onada de calor en què l’accés a la piscina serà gratuït, no es realitzarà la venda d’abonaments de temporada.

El usuaris i usuàries rebran un tiquet a l’entrada de la piscina que hauran de retornar en el moment que decideixin abandonar l’equipament. Els infants menors de 14 anys hauran d’anar acompanyats d’una persona adulta que haurà de fer-se responsable de l’entrada i sortida dels menors a les instal·lacions. Tanmateix, les persones adultes només podran fer-se càrrec de cinc infants com a màxim.

Consum de productes d’alimentació i refrigeri

Els usuaris i usuàries podran consumir productes d’alimentació i refrigeri en la superfície enjardinada i les instal·lacions del servei de bar, però no es podrà menjar ni beure al perímetre de la piscina. Tanmateix, no es permetrà el consum de begudes alcohòliques ni l’accés d’envasos de vidre a les instal·lacions de bany.

Civisme i bon ús de les instal·lacions

Totes les persones que accedeixin a les instal·lacions municipals de bany hauran de mostrar un comportament adequat, adient i respectuós envers la resta d’usuaris i usuàries i també amb el personal encarregat de la gestió i el manteniment del servei. En aquest sentit, les actituds incíviques, sexistes, xenòfobes i qualsevol altra falta de respecte o comportament que vulneri la integritat de les persones, així com el mal ús o el deteriorament de l’espai públic comportarà l’expulsió immediata de les instal·lacions i la restricció de l’accés a la piscina durant tota la temporada d’estiu. Aquestes conductes estan recollides en l’ordenança de convivència i via pública de Berga i el seu incompliment pot comportar sancions econòmiques de fins a 3.000€.

Material de difusió

El consistori berguedà ha editat un fulletó informatiu amb tota la informació sobre les normes d’ús i accés a la piscina municipal que es lliurarà als usuaris i usuàries que accedeixin a les instal·lacions de bany. A més, també hi haurà diversos cartells informatius distribuïts a l’entorn de l’equipament municipal. Per últim, els dies d’onada de calor, hi haurà una persona que s’encarregarà de realitzar tasques de suport en l’accés i que vetllarà per bon funcionament del servei.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga