Inici

Berga reordena la circulació al passeig de les Estaselles i habilita un tram d’aparcament en fila al lateral esquerra del carrer

Foto Passeig Estaselles
Ampliar en una finestra emergent Passeig de les Estaselles
Data de publicació: 19.07.19
L’Ajuntament de Berga ha efectuat la reordenació de la zona d’aparcament de vehicles del passeig de les Estaselles. Es tracta d’una actuació que s’ha portat a terme durant la realització de les tasques de pavimentació i reposició de marques vials de la zona incloses en la segona fase del projecte d’asfaltatge de la ciutat executat del 8 al 19 de juliol per l’empresa Pasquina. En concret, la nova zona d’aparcament ha estat habilitada al lateral esquerra del tram del passeig situat entre el carrer de Santa Joaquima de Vedruna i el passeig del Lledó. Aquesta mesura farà que tots els vehicles aparquin en fila i que s’eliminin els aparcaments en bateria que hi havia al lateral dret del mateix carrer. L’estacionament continuarà sent lliure i gratuït, però els veïns i veïnes hauran de tramitar la reserva del gual per evitar que els vehicles estacionin als trams d’accés de vehicles dels habitatges.

Millores en la seguretat dels vianants i la circulació de vehicles

Les mesures adoptades responen a la millora de la seguretat a la zona ja que amplia l’espai destinat als vianants i propicia la reducció de la velocitat dels vehicles motivada pel canvi forçat de carril a partir de la cruïlla del passeig de les Estaselles amb el carrer de Santa Joaquim de Vedruna. A més, l’habilitació de la zona d’aparcament al lateral esquerra del carrer evitarà l’aparcament en doble fila que es produïa en diversos trams del passeig.

Pel que fa a la mobilitat, els canvis també facilitaran la maniobra de gir del bus urbà en el moment d’accedir al passeig de les Estaselles des del vial de baixada del carrer de Santa Joaquima de Vedruna. D’altra banda, s’incrementa la seguretat a la intersecció del passeig del Lledó amb la plaça de Catalunya reforçant la visibilitat i les marques vials en una cruïlla molt transitada a peu per accedir als centres educatius de la zona. Aquesta actuació també permet facilitar el gir dels vehicles a l’esquerra i la seva continuïtat per la banda dreta per accedir al tram d’inici de doble circulació.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga