Inici

Diversos despreniments de roques obliguen a tancar la drecera de Queralt, des de Fumanya fins al santuari

Despreniments de roca a la drecera de Queralt
Ampliar en una finestra emergent Despreniments de roca a la drecera de Queralt
Data de publicació: 22.07.19
La serra de Queralt ha registrat nous despreniments de roca que impedeixen el pas de les persones que ascendeixen al santuari pel camí de la drecera. La setmana passada es van produir diversos despreniments entre les capelles de Sant Jaume i Nostra Senyora dels Dolors. Es tracta d’un tram en què el camí s’enfila fent diverses llaçades i això fa que el pas quedi exposat als materials de roca que integren el cingle de la muntanya. La caiguda de grans blocs de pedra ha malmès el camí i davant del risc que es produeixin nous despreniments l’Ajuntament de Berga ha tancat el camí de la drecera, des de Fumanya fins a l’aparcament del santuari. La via alternativa per accedir a peu fins a Queralt, seria per l’obaga i per Sant Pere de Madrona.

Causes dels despreniments

Els materials que formen els cingles de la muntanya estan fracturats i són susceptibles de desprendre’s per circumstàncies naturals afavorides per la meteorologia adversa, com per exemple les pluges intenses i els canvis sobtats de temperatura. Aquests despreniments se sumen als que es van produir al camí de Ronda el juny passat, que també van comportar el tall del tram entre els miradors de la zona.

Per tal d’avaluar els riscos a la zona i detectar els punts on es puguin produir nous despreniments, l’Ajuntament de Berga ha sol·licitat l’assessorament de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. El personal tècnic d’aquest organisme s’encarregarà d’examinar la zona, tal com es va fer al camí de Ronda el passat 11 de juliol.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga