Inici

Berga activa en fase de prealerta el Pla d’Actuació Municipal davant la possibilitat de nevada durant la nit de dilluns

Recomanacions nevades
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 20.01.20

L’Ajuntament de Berga ha activat de forma preventiva el Pla d’Actuació Municipal (PAM) davant la possibilitat que es produeixin episodis de vent i neu durant la nit d’aquest dilluns, 20 de gener. Les previsions emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya han motivat l’activació del Pla Especial d’Emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT) que afecta el litoral i prelitoral central, així com zones altes de la Catalunya Central i interior de Tarragona. Pel que fa a la neu, s’ha activat la fase d’alerta del Pla Especial d’emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT), ja que les nevades es podrien estendre a la Catalunya Central durant la nit, tot i que durant la matinada de dimarts es preveu que la cota de neu pugi fins als 1.000 metres al Pirineu i Prepirineu oriental.

Fase de prealerta del PAM

L’activació de la fase de prealerta del Pla d’Actuació Municipal comporta la preparació de les tasques i el material fundent necessaris per portar a terme la neteja de la via pública, així com la mobilització del personal municipal i extern que participarà en el dispositiu esmentat mentre es realitza el seguiment de l’evolució de l’emergència. Tal com estableix el PAM, en cas que es produeixi una nevada es prioritzarà la retirada de neu als accessos dels serveis d’emergències, els centres sanitaris i residencials de la tercera edat i els equipaments educatius. Tanmateix es realitzaria el tall de les vies que poden comportar dificultats en la mobilitat.

Recomanacions per a la ciutadania

En cas que es produeixi una nevada, des del consistori es demana la col·laboració dels veïns i veïnes a l’hora de mantenir netes les voreres d’accés als habitatges i immobles. També es demana extremar la precaució a l’hora de transitar pels carrers de la ciutat i evitar els desplaçaments innecessaris amb vehicles, sempre que sigui possible. En el cas d’episodis de vent, es demana tancar i assegurar portes, finestres i tendals, evitar deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses dels habitatges. A l’exterior, també caldrà evitar transitar a prop del mobiliari urbà, l’arbrat i qualsevol altre element que el vent pugui fer caure.Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga