Inici

Berga inicia les obres de millora del pati de l’Escola Sant Joan que tindran una durada prevista de dos mesos

Foto pati escola de Sant Joan
Ampliar en una finestra emergent Pati de l'Escola Sant Joan de Berga
Data de publicació: 23.01.20

L’Ajuntament de Berga ha iniciat aquesta setmana la renovació del pati de l’Escola Sant Joan. Es tracta d’una actuació que contempla la reparació i pavimentació del pati del centre d’educació primària malmès a causa de l’ús i l’antiguitat de les instal·lacions que van ser construïdes l’any 1971. El projecte inclou la millora i ampliació del sorral, la substitució de la tanca que delimita la zona sud del pati, la col·locació de drenatges i l’habilitació de passos per a futures instal·lacions, entre altres actuacions. Els treballs tindran una durada aproximada de dos mesos i comportaran algunes afectacions en l’activitat habitual del centre, ja que, l’alumnat de cicle mitjà i superior haurà de fer ús del Parc del Lledó durant l’horari d’esbarjo.

Adequació de la superfície del pati

Els treballs consistiran en l’adequació de la pista polivalent d’uns 1.600 m2 de superfície, mitjançant la pavimentació amb aglomerat asfàltic de gra petit i la posterior aplicació de pintura especial per a pistes esportives que millorarà l’adherència i reduirà l’abrasió. També s’efectuarà la delimitació perimetral de la superfície de la pista i la instal·lació de sistemes de drenatge per recollir l’aigua de la pluja.

D’altra banda, es preveu la creació d’un sorral de 215 m2 a la part sud-oest del pati i la reparació de la font que es troba fora de servei. El projecte també preveu la substitució de la tanca que delimita la zona sud del pati i la formació d’una petita plataforma elevada amb paviment de cautxú destinada a la futura instal·lació d’una estructura de rocòdrom.

Adjudicació i cost de les obres

Icart Obra Pública S.L. és l’empresa encarregada d’executar les obres de millora del pati de l’Escola Sant Joan que tindran una durada prevista de dos mesos. Els treballs tindran un cost de 120.395€ (IVA inclòs) finançats amb fons propis i de la Diputació de Barcelona.

Projecte escolar de centre

L’execució de les obres de reforma de la zona d’esbarjo de l’equipament es complementarà amb el desenvolupament d’un projecte interdisciplinari de centre, en què l’alumnat de cada cicle educatiu realitzarà un treball a l’aula vinculat a l’evolució de l’obra. Els infants de l’escola han acollit amb il·lusió i expectació la remodelació del pati.Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga