Inici

Berga inicia les obres al Camí de Can Ballús per reordenar la circulació i millorar l’entorn al Polígon Industrial de La Valldan

Obres Camí de Can Ballús
Ampliar en una finestra emergent Obres de millora al Camí de Can Ballús, al Polígon Industrial de La Valldan
Data de publicació: 14.02.20

L’Ajuntament de Berga ha iniciat les obres de millora d’un tram del Camí de Can Ballús, situat al Polígon Industrial de La Valldan. Es tracta de la reurbanització d’aquest tram de carrer consistent en la reordenació del creuament amb el Camí de Garreta, la renovació total de les voreres i paviments de les calçades, l’adequació de les àrees d’aparcament situades al costat sud del carrer, l’enjardinament, la plantació d’arbres a la zona d’actuació i la instal·lació d’un sistema de reg, l’adequació de l’enllumenat a la zona d’aparcaments per millorar-ne l’ús i la seguretat i la instal·lació d’un punt de recàrrega per a dos vehicles elèctrics. La finalitat d’aquest seguit d’accions és la millora de l’accessibilitat interna al Polígon Industrial de La Valldan, incorporant-hi factors de sostenibilitat, qualitat i innovació.

Projecte de millora del parc industrial

Aquestes obres formen part del projecte presentat per l’Ajuntament de Berga al Programa complementari de modernització de polígons en el marc del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019 per millorar la qualitat dels polígons de la demarcació de Barcelona a través d’inversions d’alt impacte adreçades a incrementar la competitivitat de les empreses que hi estan implantades per afavorir el creixement empresarial, atraure noves oportunitats de negoci i generar ocupació de qualitat. L’avantprojecte va obtenir una subvenció d’1 milió euros de la Diputació de Barcelona i incloïa 9 actuacions que serviran per impulsar la millora de les infraestructures i els serveis del polígon construït durant els anys 70 del segle passat. Aquestes 9 actuacions en diferents punts del polígon es concretaran en la reurbanització de carrers per tal de millorar la mobilitat interna, la reordenació i l’increment de les places d’aparcament, el desplegament de la xarxa d’aigua calenta, la canalització de fibra òptica, l’adequació dels vials perimetrals del polígon per a vianants i bicicletes, la millora de la vegetació i zones verdes i la millora de la senyalització informativa.

Bases del projecte de millora

L’Ajuntament de Berga ha posat la base d’aquest projecte després de valorar diferents estudis tècnics i de viabilitat econòmica redactats anteriorment que han estat determinants per establir on calen millores i de quin tipus. S’ha tingut en compte l’avantprojecte de millora del paviment i serveis al polígon, el projecte d’urbanització, el projecte ‘La Valldan Innova’ i el projecte PAE de Millora dels Polígons Industrials de la Diputació de Barcelona. A més, s’ha valorat l’objectiu de millorar l’accessibilitat interna al Polígon Industrial de La Valldan, incorporant factors de sostenibilitat, qualitat i innovació, considerant que amb la reducció dels itineraris de circulació interna del polígon s’obté una millora funcional i mediambiental.

Terminis d’execució de les obres i pressupost

Les obres d’adequació del Camí de Can Ballús, al tram entre el Camí de Garreta i el Camí de Sant Bartomeu, tindran una durada aproximada de quatre mesos i l’empresa encarregada d’executar els treballs serà Pasquina S.A. El cost total del contracte és de 226.193,30€ i es finançarà amb fons propis i de la Diputació de Barcelona.Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga