Inici

Berga inicia les tasques preventives de desinfecció de la via pública complementàries a la neteja diària dels carrers

Desinfecció carrers cronavirus
Ampliar en una finestra emergent Tasques de desinfecció de la via pública
Data de publicació: 24.03.20

L’Ajuntament de Berga ha posat en marxa aquest dimarts, 24 de març, les tasques preventives de neteja i desinfecció de la via pública. El consistori berguedà ha modificat l’operatiu de neteja viària per poder incorporar els treballs de desinfecció diària a l’entorn d’alguns dels espais més concorreguts amb l’objectiu de minimitzar el risc de contagi de la COVID-19 (coronavirus). Les tasques de desinfecció s’afegeixen al reforç de la neteja de carrers iniciat la setmana passada a les zones de més afluència de persones.

Desinfecció en espais concorreguts

Les tasques de desinfecció es portaran a terme a l’entorn de l’Hospital Sant Bernabé, el Centre d’Atenció Primària (CAP Berguedà), la Residència Sant Bernabé, alguns supermercats i comerços com per exemple forns, botigues de queviures i farmàcies, al mercat setmanal del passeig de la Indústria i a les àrees tancades habilitades per a la recollida de residus. La desinfecció d’aquests espais estarà realitzada per l’empresa encarregada de la neteja viària, Tractament Ecològics, incorporant-la a les tasques matinals de neteja de la via pública que es continua fent amb normalitat.

Reducció del risc de contagi

Segons indiquen les veus expertes en la matèria, la probabilitat de contagi per la presència del virus al carrer és molt escassa, però la desinfecció d’aquelles zones amb una major afluència de persones permet reduir encara més el risc associat al contagi i també pot oferir més tranquil·litat al conjunt de la població. Malgrat tot, cal recordar que la manera més efectiva d’evitar la propagació del virus segueix sent quedar-se a casa i realitzar aquells desplaçaments que siguin realment imprescindibles.

Neteja d’edificis municipals

L’empresa municipal BRG Progrés continua desenvolupant diàriament la neteja dels edificis municipals que segueixen oberts al públic, incloent-hi els reforços necessaris en funció de les necessitats de cada moment.
Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga