Inici

L’abandonament de residus a la via pública és un acte incívic que comporta sancions

Foto abandonaments menfis
Ampliar en una finestra emergent Abandonament de residus a la zona del Menfis
Data de publicació: 17.04.20

A principis del mes d’abril es va realitzar la neteja de la zona propera a l’antiga discoteca Menfis, quedant així lliure de deixades i brossa. Es tracta d’un espai sovint utilitzat per algunes persones per fer-hi abandonaments de residus i voluminosos, fet que està totalment prohibit. Des del mes de març, abans de l’inici de l’estat d’alarma, la Policia Local realitza actuacions específiques a diferents zones per minimitzar aquests actes incívics amb l’objectiu d’identificar i sancionar les persones que realitzen aquest tipus d’abandonaments de residus a la via pública que, segons l’ordenança de convivència i via pública comporten multes que poden arribar als 750€, en el cas de les infraccions de caràcter lleu.

Paral·lelament, des de l’Ajuntament de Berga s’estan realitzant els tràmits necessaris per sol·licitar a la propietat de la zona del Menfis que realitzi el tancament de l’espai per limitar-ne l’accés, i per a què tingui cura de la neteja de la zona tal com li correspon.

Deixalleries fora de servei pel coronavirus

La deixalleria mòbil i les deixalleries fixes situades a Berga, Guardiola de Berguedà i Puig-reig estan fora de servei des del 17 de març i fins a nou avís a causa del coronavirus, tal com va informar el Consell Comarcal del Berguedà que és l’organisme que gestiona aquests serveis. La suspensió temporal també afecta el servei de recollida de voluminosos a demanda. L’ens comarcal informarà de la reobertura dels serveis quan la situació d’emergència sanitària sigui favorable.Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga