Inici

L’Ajuntament de Berga restablirà el pagament de la zona blava a la ciutat, a partir de l’11 de maig

Zona blava al Passeig de la Pau
Ampliar en una finestra emergent Aparcament de zona blava, al passeig de la Pau
Data de publicació: 09.05.20

L’estacionament amb regulació horària (zona blava) a la ciutat de Berga tornarà a ser de pagament a partir del pròxim dilluns, 11 de maig. El consistori berguedà va establir-ne la gratuïtat el 18 de març a causa de la situació de confinament provocada per l’emergència sanitària de la Covid-19. El servei d’estacionament de la zona blava està gestionat per l’empresa pública BRG Serveis i l’aplicació de la gratuïtat s’ha mantingut durant gairebé dos mesos.

Ocupació variable durant el confinament

Al principi de la situació de confinament es va observar una baixa ocupació de les places d’aparcament en zona blava, malgrat l’aplicació de la gratuïtat del servei. Amb el pas de les setmanes, la presència de vehicles estacionats ha anat augmentant fins arribar a la saturació en algunes àrees i determinats moments del dia. El retorn a la situació de pagament té l’objectiu de garantir la disponibilitat d’aparcament de curta durada a les principals zones comercials de la ciutat, així com a les immediacions de l’àrea d’urgències de l’Hospital Sant Bernabé.

Control de l’estacionament regulat i desinfecció de parquímetres

Els controladors de la zona blava, que els últims dies informaven als conductors i conductores per a què no hi fessin aparcaments de llarga durada, tornaran a fer les seves tasques habituals de vigilància, comptant amb els equips de protecció individual necessaris. Els parquímetres es desinfectaran periòdicament, però es recomana als usuaris i usuàries que utilitzin guants a l’hora de treure els tiquets de les màquines.

Adaptació del servei seguint l’evolució de la pandèmia

El consistori valora la possibilitat d’aplicar les mesures adequades i adaptar el servei durant les properes setmanes en funció de l’evolució de la pandèmia, de les fases de desconfinament i de l’ocupació de la zona blava.

L’Ajuntament de Berga agraeix la col·laboració de tots els veïns i veïnes.
Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga