Inici

Berga restableix el trànsit al vial de Can Baster afectat per una esllavissada el passat 21 de juny

Reconstrucció esllavissada Can Baster
Ampliar en una finestra emergent Treballs de reconstrucció del vial de Can Baster
Data de publicació: 31.07.20

L’Ajuntament de Berga ha reobert aquest divendres, 31 de juliol, el tram del vial del carrer Can Baster que connecta amb les carreteres de Queralt i Sant Llorenç de Morunys, sobre la urbanització dels Pedregals. El consistori va haver de tallar el trànsit a la zona el passat 21 de juny a causa d’una esllavissada que va provocar danys al paviment del vial.

Les obres d’arranjament han consistit en la construcció d’un mur de contenció per gravetat amb blocs d’escullera i la reconstrucció del tram de vial afectat per l’esllavissada. L’execució dels treballs s’ha dut a terme durant quatre setmanes, complint així el termini previst inicialment.

El cost de l’obra es va pressupostar inicialment en 75.512,19€, però la forta tempesta que el dilluns 13 de juliol va deixar més de 70 litres per metre quadrat sobre la ciutat va agreujar l’abast de l’esllavissada i va obligar a ampliar les dimensions del mur, de manera que el cost final serà lleugerament superior.

L’empresa encarregada de portar a terme les obres ha estat Pasquina S.A., contractada a través d’un procediment d’emergència que va permetre abordar immediatament l’actuació, amb l’objectiu de restablir el trànsit amb la màxima celeritat possible, ja que es tracta d’un dels principals accessos de la ciutat.Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga