Inici

L’Ajuntament de Berga implementa actuacions per facilitar la mobilitat a peu a la ciutat

Regulació del trànsit al carrer Pere Costa, a la zona dels Pedregals
Ampliar en una finestra emergent Regulació del trànsit al carrer Pere Costa, a la zona dels Pedregals
Data de publicació: 10.09.20

L’Ajuntament de Berga ha posat en marxa una sèrie d’actuacions amb la voluntat de continuar afavorint la mobilitat i els desplaçaments a peu a la ciutat. Es tracta d’accions que contemplen canvis en la circulació, l’habilitació d’espais per a vianants i el reforç de la senyalització vial que s’implementaran durant el mes de setembre a les zones del Pla de l’Alemany, els Pedregals, el barri de Santa Eulàlia, la Rasa dels Molins, el carrer del Roser i la plaça dels Països Catalans.

Millora de la seguretat dels vianants al Pla de l’Alemany

La primera actuació s’està efectuant als accessos del recinte de l’antiga caserna per a què siguin de sentit únic. En concret, l’accés que condueix al Pavelló de Suècia (C/ Sardana) serà d’entrada, com fins ara, mentre que el carrer del Programari Lliure, on hi ha el Telecentre i l’Escola Bressol Flor de Neu, passarà a ser només de sortida. També s’evitarà que els vehicles aparquin en indrets no autoritzats propers a la llar d’infants, així com al tram que connecta amb el carrer Pla de l’Alemany. Es preveu que aquesta actuació quedi enllestida durant aquest dijous, 10 de setembre.

Regulació de l’aparcament a la zona alta dels Pedregals

Una altra de les actuacions que s’han portat a terme durant la jornada d’avui ha estat la regulació de l’aparcament situat al carrer Pere Costa, a la zona alta dels Pedregals. A partir d’ara, els vehicles només podran estacionar en un sol costat del carrer. D’aquesta manera es preveu evitar l’ocupació de les voreres i l’aparcament a ambdues bandes del vial.

Habilitació d’aparcament pel transport escolar a Santa Eulàlia

La tercera actuació es durà a terme al barri de Santa Eulàlia. Tenint en compte l’actual situació de pandèmia, s’habilitarà una part del carrer Pere Coma, entre la plaça de Gernika i el carrer Antoni Santsalvador, per evitar que els autobusos escolars hagin d’accedir a l’interior del pati de l’Institut Guillem de Berguedà a l’hora de descarregar l’alumnat i realitzar la maniobra de gir del vehicle. Aquesta mesura farà que no es pugui aparcar a la zona esmentada durant l’horari escolar.

Altres actuacions previstes

L’Ajuntament de Berga preveu realitzar més actuacions durant els propers dies. D’una banda, s’habilitarà un nou pas de vianants a la Rasa dels Molins per culminar els treballs de millora de l’accessibilitat a la zona. D’altra banda, s’actuarà al carrer del Roser per ampliar les zones de pas dels vianants en aquells trams on les voreres són estretes i insuficients, es limitarà la velocitat a partir de la plaça de la Creu i es reduirà la presència de cotxes a la plaça dels Països Catalans. Es tracta de mesures que van ser tractades amb el veïnat de la zona durant una trobada realitzada al començament de l’estiu.

Per últim, s’està realitzant el reforç de les marques vials existents per tal de donar continuïtat a les tasques de senyalització i habilitació de passos de vianants realitzades pel personal de la brigada municipal durant el mes d’agost.Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga