Inici

L’Ajuntament de Berga implementa millores de mobilitat a peu al carrer del Roser i la Rasa dels Molins

Actuacions de mobilitat a peu al C/ Roser. Foto: Aleix Serra
Ampliar en una finestra emergent Actuacions de mobilitat a peu al C/ Roser. Foto: Aleix Serra
Data de publicació: 15.09.20

L’Ajuntament de Berga està implementant millores en matèria de mobilitat per fomentar els desplaçaments a peu a la ciutat. Les actuacions van iniciar-se la setmana passada a la zona del Pla de l’Alemany, on es va habilitar un pas de vianants i es va aplicar un canvi en la circulació del trànsit fent que el carrer d’accés al Pavelló de Suècia fos d’entrada i el carrer del Programari Lliure, on hi ha el Telecentre i l’Escola Bressol Flor de Neu, fos només de sortida. A més, es va reordenar l’aparcament al carrer Pere Costa, a la zona alta dels Pedregals, establint una sola banda del vial per a l’estacionament de vehicles i també es va definir un espai per a l’aparcament del transport escolar al carrer Pere Coma, a prop de la plaça de Gernika. Aquesta setmana les actuacions s’han centrat en la zona del carrer del Roser i la Rasa dels Molins.

Zona per a vianants al carrer del Roser

Aquest dimarts, 15 de setembre, s’ha actuat al carrer del Roser per ampliar les zones de pas de vianants on les voreres són més estretes i resulta impossible transitar-hi amb un cotxet o una cadira de rodes. Es tracta del tram situat a l’encreuament que uneix el carrer del Roser amb el carrer de Cervantes i el tram més proper a la carretera de Sant Fruitós. En aquests sectors del vial, s’han habilitat algunes voreres per fer-les accessibles i també s’ha pintat l’asfalt per indicar que es tracta d’una zona reservada pels vianants. Aquestes mesures són de caràcter provisional fins que es pugui abordar la reurbanització del carrer, tal com es va exposar al veïnat de la zona durant una trobada mantinguda al començament de l’estiu. La pròxima setmana es preveu realitzar més actuacions a la plaça dels Països Catalans.

Pas de vianants i marques vials a la Rasa dels Molins

Des d’ahir dilluns, 14 de setembre, la Rasa dels Molins disposa d’un nou pas de vianants que es troba a pocs metres de l’encreuament entre el carrer Pere III i el carrer que connecta amb la Gran Via. A més, també s’han realitzat tasques de pintura vial per reforçar la senyalització desgastada a causa de l’ús habitual i el pas de vehicles. Aquesta actuació ha permès culminar els treballs de millora de l’accessibilitat a l’entorn de la Rasa dels Molins, on recentment s’han renovat trams de vorera del carrer Pere III.Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga