Inici

L’Ajuntament de Berga comença les obres de modernització del Polígon Industrial de La Valldan

Polígon Industrial La Valldan
Ampliar en una finestra emergent Polígon Industrial La Valldan. Foto: Aleix Serra
Data de publicació: 05.10.20

Amb les primeres actuacions realitzades al camí de Garreta, l’Ajuntament de Berga ha iniciat el gruix de les obres de modernització del Polígon Industrial de La Valldan, que formen part del projecte que va obtenir una subvenció d’1 milió euros de la Diputació de Barcelona. Es tracta d’un conjunt d’actuacions que impulsaran la millora de les infraestructures i els serveis del polígon, construït els anys 70 del segle passat, que s’han agrupat en tres fases i han estat adjudicades a tres empreses diferents. La reurbanització del Camí de Can Ballús, completada la primavera passada, estava inclosa en el projecte de millora.

Reurbanització del Camí de Garreta

Els treballs previs iniciats avui dilluns, 5 d’octubre, corresponen a la fase principal del projecte, que és la reurbanització del carrer de Garreta. Es tracta del vial principal de pujada del polígon, que es preveu renovar completament en un tram d’uns 500 metres, des de l’entrada a la carretera de Solsona fins a l’encreuament amb el camí de Can Ballús, ja reurbanitzat. Les obres implicaran la completa renovació del paviment, les voreres, l’aparcament (que passarà a ser en línia, a banda i banda del vial), l’enjardinament i l’arbrat. També es farà la canalització del tub de fibra òptica i s’adequarà un vial per a vianants i bicicletes. Tot plegat significarà una millora profunda del tram d’entrada i més utilitzat del polígon. L’import d’adjudicació ha estat de 526.350 € (IVA inclòs), el termini màxim d’execució previst és de 5 mesos i l’empresa encarregada de dur a terme els treballs és Asfaltos Barcino SL.

Carrer dels Germans Farguell

La segona gran actuació inclosa en el projecte és la reurbanització del carrer Germans Farguell, situat a la part alta del polígon, en un tram d’uns 250 metres entre el camí de Can Ballús i el camí de Sant Bartomeu. Es preveu una actuació semblant a la del camí de Garreta, que implicarà la modificació total del paviment, les voreres, l’enjardinament i un augment del nombre de places d’aparcament. Amb un termini d’execució de 4 mesos, les obres han estat adjudicades per un import de 278.300 € (IVA inclòs) a l’empresa Pasquina S.A. i s’iniciaran els pròxims dies.

Millores en les instal·lacions del polígon

La tercera fase inclou la sectorització de la xarxa d’aigua potable del polígon, el desplegament d'un tram de la xarxa d’aigua calenta a 80 ºC des de la central de biomassa i la instal·lació d’un nou panell informatiu. S’ha adjudicat a l’empresa Bover Gutiérrez S.L. per un import de 175.450 € (IVA inclòs) i tenen un termini d’execució previst de 3 mesos.

Alteracions de trànsit

Al llarg dels pròxims mesos, les obres de les diverses fases s’estendran per bona part del Polígon Industrial de La Valldan. Això implicarà alteracions de trànsit i dels aparcament, així com algunes incidències en serveis com ara l’aigua potable, que s’aniran senyalitzant i comunicant amb antelació.
Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga