Inici

Berga activa en fase de prealerta el Pla d’Actuació Municipal davant la possibilitat de nevada el dissabte, 9 de gener

Activació PAM (08-01-21)
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 08.01.21

L’Ajuntament de Berga ha activat de forma preventiva el Pla d’Actuació Municipal (PAM) davant la possibilitat que nevi durant la jornada de dissabte, 9 de gener. L’avís emès pel Servei Meteorològic de Catalunya alerta que fins a mig matí podria nevar a qualsevol cota. Posteriorment la cota de neu tendirà a pujar, tot i que s’espera que sigui força variable i que a l’interior i terç sud del país es pugui mantenir molt baixa. A punts del prelitoral sud, serralada Transversal i Pirineu i Prepirineu Oriental es poden arribar a superar els 30 cm de neu per sobre dels 800 m, si bé el Berguedà no està entre les comarques avisades amb perill alt. En alguns sectors la nevada es podria allargar de cara a diumenge.

Fase de prealerta del PAM

L’activació de la fase de prealerta del Pla d’Actuació Municipal comporta la preparació de les tasques i el material fundent necessaris per portar a terme la neteja de la via pública, així com la mobilització del personal municipal i extern que participarà en el dispositiu esmentat mentre es realitza el seguiment de l’evolució de l’emergència. Tal com estableix el PAM, en cas que es produeixi una nevada es prioritzarà la retirada de neu als accessos dels serveis d’emergències, els centres sanitaris i residencials de la tercera edat i els equipaments educatius. Tanmateix es realitzaria el tall de les vies que poden comportar dificultats en la mobilitat.

Recomanacions per a la ciutadania

En cas que es produeixi una nevada, des del consistori es demana la col·laboració dels veïns i veïnes a l’hora de mantenir netes les voreres d’accés als habitatges i immobles. També es demana extremar la precaució a l’hora de transitar pels carrers de la ciutat i evitar els desplaçaments innecessaris amb vehicles.Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga