Inici

Obert el termini per a inscriure’s a La Patum Infantil que enguany farà l’assaig general a la residència Sant Bernabé

Foto Patum Infantil inscripcions 2017
Ampliar en una finestra emergent Foto: Associació de La Patum Infantil
Data de publicació: 05.05.17
Des del passat dilluns, 1 de maig i fins el dia 13, els nens i les nenes que vulguin formar part d’alguna de les comparses de La Patum Infantil, poden inscriure’s a través del lloc web de l’Associació de La Patum Infantil. Enguany, l’entitat ha optat per repetir el sistema d’inscripcions en línia que va implementar l’any passat, de manera que els interessats puguin realitzar el tràmit àgilment. En aquest sentit, només cal accedir a l’enllaç següent http://www.patuminfantil.cat/inscripcions i omplir el formulari corresponent per a unir-se a una comparsa o per a realitzar un salt de ple.

D’una banda, els infants que van formar part d’alguna comparsa durant La Patum de l’any passat, se’ls citarà el dilluns, 22 de maig, a les 6 de la tarda al Pavelló Municipal d’Esports (el pavelló vell) per a realitzar la presa de mides i assignar-los una comparsa. D’altra banda, els nens i les nenes que l’any passat no van participar a la festa o van formar part dels plens i aquest any volen participar en alguna altra comparsa, se’ls emplaçarà a assistir a la presa de mides i al sorteig de les places vacants, el dimarts 23 de maig. Per últim, els que únicament vulguin participar en el sorteig per a fer un salt de plens, ho podran fer el dimecres, 24 de maig, a les 6 de la tarda.

Cal destacar, però, que el procés d’assignació de places de les comparses de foc es farà tenint en compte la normativa del foc vigent que impedeix als menors de 10 anys participar-hi. Així doncs, en el cas de les maces i les guites, els infants hauran de tenir entre 10 i 11 anys, mentre que els que vulguin fer un salt de plens hauran de tenir entre 10 i 14 anys. En el primer cas, no es permetrà l’accés a les comparses de les maces i les guites als nens i les nenes que no hagin fet els 10 anys quan s’iniciïn els assajos (29 de maig) i en el segon cas, els nens i les nenes que no tinguin 10 anys o en tinguin més de 14 el dia de la Patum Infantil (16 de juny) tampoc podran fer el salt de plens.

Els assajos de La Patum Infantil començaran el 29 de maig i acabaran el 9 de juny. Es faran cada tarda de dilluns a divendres, de 7 a 2/4 de 9 del vespre a les instal·lacions del Pavelló Municipal d’Esports. Una de les novetats d’aquesta edició és el canvi d’ubicació de l’assaig general que tradicionalment es feia a la residència de Nostra Senyora de Queralt, coneguda popularment com “Les Germanetes”. En aquesta ocasió, els responsables de la Patum Infantil i l’Ajuntament de Berga han considerat la petició de traslladar l’assaig general a la residència de Sant Bernabé, fent que a partir de l’any que ve, l’assaig general sigui rotatiu entre totes dues residències. En aquesta ocasió, l’assaig es farà el dijous 8 de juny, a les 6 de la tarda.

Per últim, el dimecres 7 de juny, es portarà a terme la sessió formativa sobre la utilització d’elements pirotècnics per a grans i petits amb l’objectiu de fer complir la Instrucció Tècnica Complementària número 18 del ‘Reglamento de artículos pirotécnicos y cartuchería’ (Reial Decret 563/2010). La sessió es farà al Pavelló de Suècia a les 7 de la tarda. A més, al mateix lloc i a la mateixa hora, els nens i les nenes que hagin obtingut un salt de plens per aquest any, se'ls donarà el tiquet que hauran d’entregar el dia de la Patum Infantil per a vestir-se de ple i efectuar el salt corresponent.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga