Inici

Berga redobla esforços per un Carnestoltes participatiu i amplia la gratuïtat dels actes

Roda de premsa de presentació dels actes del Carnetsoltes 2017
Ampliar en una finestra emergent Roda de premsa de presentació dels actes del Carnetsoltes 2017
Data de publicació: 10.02.17
Berga es transformarà a partir del divendres 24 de febrer i donarà pas al Carnestoltes gràcies a la Reina Postissa. Es tracta del personatge que arribarà a la ciutat el dissabte 25 de febrer i hi farà estada fins l’1 de març amb un únic propòsit: aconseguir que els berguedans i berguedanes gaudeixin durant la festa del Carnestoltes.

Arribada de la Reina Postissa i amb ella, la gresca i la disbauxa Sa Majestat, la molt reeixida Reina Postissa farà la seva arribada a Berga el matí de dissabte, 25 de febrer, juntament amb el seu seguici. A les 12 del migdia iniciarà una cercavila a la plaça de Sant Pere i recorrerà el carrer Major de Berga fins arribar a la plaça de Sant Joan, on llegirà el pregó i se celebrarà la festa del confeti. A la tarda, la Reina cedirà el protagonisme a les comparses i a les carrosses que desfilaran pels principals carrers de la ciutat amb la intenció de passar una bona estona i guanyar algun dels premis del concurs. Concretament, la regidoria de Festes atorgarà uns 5.000 euros en premis repartits en 4 categories diferents (millor carrossa, millor animació, millor comparsa adulta i millor comparsa infantil). Les inscripcions per a participar al concurs es podran fer en l’ínia a través del web de l’Ajuntament clicant aquí del 10 al 24 de febrer o de forma presencial el mateix dia de la rua, fins a les 16.50h. Cal destacar que el recorregut d’enguany incorpora alguna variació, ja que s’eliminarà el tram en forma de ‘U’ del passeig de la Pau.

Tots els actes i el recorregut de la Rua es poden consultar als programes a part.

Una altra de les novetats d’aquesta edició serà la intensificació de dues campanyes per a fomentar una festa lliure de sexismes i conscienciar de la importància d’un consum responsable d’alcohol i altres. Així, des de la regidoria de Joventut i el Punt Dona s’han elaborat missatges per a combatre les conductes sexistes i fomentar la moderació en el consum alcohòlic durant els actes de dissabte de Carnestoltes. En aquest sentit, mitja hora abans que acabi el ball es deixaran de servir begudes alcohòliques i es repartirà coca i xocolata per a tothom.

Carnestoltes Infantil, gratuït per a grans i petits
Els infants també podran participar activament a la festa a través de diversos actes. De fet, seran els primers a poder gaudir del Carnestoltes ja el divendres 24 de febrer amb un esmorzar en el que hi participarà l’alumnat de les escoles de Berga a la plaça de Sant Pere i en el qual també hi haurà un espectacle d’animació infantil. El dissabte al matí, diferents entitats i cossos de seguretat organitzaran activitats al centre de la ciutat i diumenge a la tarda es farà el ball de Carnestoltes infantil amb espectacle del grup ‘Diverta’ i berenar amb coca i xocolata per a tothom. Un acte que enguany i com a novetat, serà gratuït tant pels adults com per als nens i nenes.

#Bergapostissa a les xarxes socials
En aquesta edició s’utilitzarà l’etiqueta #Bergapostissa que servirà per plasmar tot el que passi a Berga durant el Carnestoltes. En la mateixa línia, també s’han creat unes plantilles en forma de globus perquè la canalla les pinti i les decori, i un cop les tingui a punt, es puguin fer una fotografia disfressats juntament amb el globus i, amb l’ajuda dels adults, penjar-ho a les xarxes socials utilitzant aquesta etiqueta abans del dimecres de cendra, una iniciativa que es fa extensiva a totes les edats. A més, els infants també podran portar el seu globus a la vetlla de la Reina Carnestoltes per a penjar-lo al seu taüt.

Per últim, cal destacar la col•laboració de les entitats que participen en l’organització d’alguns dels actes de la festa com La Bauma dels Encantats, l’Agrupació Teatral La Farsa, la Penya Boletaire de Berga, la Jove Banda de l’Escola Municipal de Música de Berga (que tocarà tant a la ‘Guerra de la farina’ com a l’enterrament de la Sardina) i el Taller Coloma, que ha estat l’encarregada d’elaborar els cartells anunciadors de la festa que es repartiran per diversos punts de la ciutat.Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga