Inici

Berga serà una de les seus del DOCS Barcelona i acollirà la projecció de cinc pel·lícules de cinema documental

Cartell DOCS Barcelona 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 17.05.17
Arrenca el DOCS Barcelona, el Festival Internacional de Cinema Documental de Barcelona, que es farà del 18 al 28 de maig a la capital catalana. Enguany, però, el certamen fa vint anys i per celebrar-ho, l’organització ha incrementat la durada, les activitats i el seu abast territorial. En aquest sentit, als espais habituals de projecció de les pel·lícules s’hi sumen sis noves seus repartides per la província de Barcelona entre les que s’hi troba la ciutat de Berga. En aquest cas, el Teatre Patronat a través de l’entitat 9,5mm Grup Internacional Cinematogràfic acollirà una selecció de cinc pel·lícules de cinema documental que es projectaran a la sala berguedana del 20 de maig a l’1 de juny.

La primera sessió es farà el dissabte, 20 de maig, a 2/4 de 9 del vespre. En aquest cas, es projectarà una coproducció realitzada entre Irlanda i Espanya titulada ‘In loco parentis’ dirigida per Neasa Ní Chianáin i David Rane. Aquest film permetrà als espectadors i a les espectadores descobrir el món màgic de la Headfort School, l’únic internat irlandès per nens de 7 a 12 anys. Tota una aventura d’imaginació i fantasia conduïda per dos professors estrambòtics que porten cinquanta anys transformant les vides dels seus alumnes.

El dijous, 25 de maig, serà el torn de la pel·lícula colombiana ‘Amazona’. Què fa que una persona sigui bona mare? Aquesta és la pregunta que es fa la directora del llargmetratge, Clare Weiskopf, després que la seva mare fugís de la jungla de Colòmbia abandonant-la a ella i al seu germà petit. Trenta anys després, la Clare es retrobarà amb la seva mare per buscar respostes i tancar ferides. La pel·lícula es projectarà a 2/4 de 9 del vespre.

La tercera proposta cinematogràfica arribarà el dissabte, 27 de maig. Es tracta del film franco-israelià ‘The wonderful kingdom of Papa Alaev’, que es projectarà a 2/4 de 9 del vespre. Papa Alaev és el patriarca d’una família de músics virtuosos de Tadjikistan. És un home carismàtic i divertit que ha liderat amb mà de ferro el grup musical The Alaev Family, però als 81 anys, veu com els joves de la família es rebel·len contra la seva rigidesa. La pel·lícula dirigida per Tal Barda i Noam Pinchas és un drama shakespirià amb una banda sonora vibrant.

El quart llargmetratge arribarà el diumenge, 28 de maig, a 2/4 de 7 de la tarda. Es tracta d’un projecte produït per Xile, els Països Baixos i França que s’anomena ‘Los niños’ (The grown ups). Maite Alberdi assumeix la direcció de la pel·lícula que explica la història de l’Anita, la Rita, el Ricardo i l’Andrés, els quals, van a la mateixa escola per nens amb síndrome de Down... des de fa 40 anys. Estan més que preparats per tenir una vida adulta, però la societat no els hi posa fàcil. ‘Los niños’ (The grown ups) és una història d’amor commovedora, un retrat dolç i amb sentit de l’humor.

La pel·lícula canadenca ‘All Governments Lie’ tancarà el cicle de projeccions el dijous, 1 de juny, a 2/4 de 9 del vespre. El film dirigit per Alfred Peabody és un retrat de la nova fornada de periodistes d’investigació dels Estats Units que segueixen el llegat del periodista I.F. Stone. Glenn Greenwald, Jeremy Scahill, Amy Goodman i Michael Moore, entre d’altres, ofereixen el seu valent testimoni en un documental produït per Oliver Stone.

La iniciativa d’acostar el DOCS Barcelona a sis poblacions catalanes més enllà de la ciutat de Barcelona ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona i als ajuntaments de Berga, Granollers, Manresa, Vilafranca del Penedès, Badalona i La Garriga.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga