Inici

Berga posposa el Concurs de Boletaires fins al 29 d’octubre però manté la celebració de la Berga Bolet

Foto Roda de Premsa Berga Bolet 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 26.09.17
La 61a edició del Concurs de Boletaires no se celebrarà aquest diumenge tal com estava previst, ja que, la Junta de la Penya Boletaire de Berga ha posposat la festa fins al 29 d’octubre. Segons el president de l’entitat, Ramon Minoves, aquesta mesura s’ha pres tenint en compte “l’excepcionalitat els esdeveniments polítics i socials succeïts a Catalunya arran de la convocatòria del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre”. Minoves ha recordat que la mesura afecta directament al conjunt d’actes que s’havien de realitzar al Pla de Puigventós (Castellar del Riu), així com a l’audició de sardanes i a la cremada de la falla. No obstant, es mantindrà la xerrada d’aquest divendres amb la meteoròloga de TV3, Gemma Puig, al Casal Cívic de Berga (antic Casal de Gent Gran), a partir de les 7 de la tarda.

La Berga Bolet oferirà activitats al centre comercial del carrer Major

La decisió de la Penya Boletaire, però, no implica la suspensió de la resta d’activitats programades pel cap de setmana. En aquest cas, l’associació del Centre Comercial del Carrer Major mantindrà la celebració de la mostra Berga Bolet, que es farà els dies 29 i 30 de setembre. Una de les primeres activitats d’aquest divendres serà l’anomenada ‘Anem al bosc’ que consisteix en la recreació d’un bosc a la plaça de les Fonts. A partir de les 7 de la tarda, els actes es traslladaran a la plaça del Forn, on hi haurà un sopar popular a base d’enfilat de tastet i bolets i a les 10 de la nit serà el moment de posar a prova els coneixements micològics dels assistents a través d’una nova edició del concurs ‘Berga o Barbàrie’, conduit per l’historiador local, Albert Cols.

El gruix de les activitats es farà dissabte, ja que hi haurà esmorzar, cercavila, trobada de bastoners, jornades de micologia, xerrades, tallers infantils, tallers de cuina i actuacions musicals en els diferents carrers i places de l’eix comercial del carrer Major. Un dels punts forts de la programació de la Berga Bolet serà el ‘Concurs de Tapes de Bolet’, en què els assistents podran degustar fins a 27 tapes diferents elaborades pels establiments de la zona. Una de les representants del Centre Comercial del Carrer Major, Ariadna Herrada, s’ha mostrat satisfeta d’haver assolit “el repte d’augmentar el nombre de comerços col·laboradors del certamen gastronòmic”. Com és habitual, els visitants disposaran d’un mapa on s’indica la tapa i la ubicació de cada establiment per tal que els assistents puguin localitzar-los ràpidament. Cada tapa costarà 1,5€ i pel mateix preu es podrà adquirir una copa amb el logotip de la mostra juntament amb una bosseta de roba per a guardar-la durant el tast. Enguany, el concurs de tapes comparà amb un jurat professional que s’encarregarà de premiar la millor tapa, però també es mantindrà el format del jurat popular per tal que els assistents puguin escollir la tapa que més els hagi agradat a través de les seves votacions. Els guanyadors es donaran a conèixer abans de l’actuació del cantant Miquel Abras, que oferirà un concert a la plaça del Forn a partir de les 11 de la nit, per a posar el punt i final a la quarta edició de la Berga Bolet.

La mostra té un pressupost de 26.000€ i per primera vegada, l’Ajuntament de Berga hi ha destinat 15.000€ procedents de fons propis. En declaracions del regidor de Promoció Econòmica, Francesc Ribera, el consistori referma la seva aposta per la Berga Bolet “per a què segueixi sent un referent en el món dels bolets i per a evitar el neguit que suposava dependre de la concessió de subvencions per a decidir l’aportació que s’hi feia”. En aquest sentit, l’entitat comercial ha agraït el compromís del consistori per a garantir la celebració de la mostra.

La Cuina del Bolet inicia una nova campanya

Les activitats entorn al món dels bolets tindran continuïtat durant el mes d’octubre gràcies a la posada en marxa la 17a edició de la Cuina del Bolet. Es tracta d’una campanya gastronòmica impulsada per l’Associació Hostaleria i Turisme del Berguedà i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà que permet crear sinèrgies entre agents dels diferents municipis de la comarca a l’hora de treballar el bolet, segons ha comentat Carme Padrós, tècnica de turisme de l’AD Berguedà.

La Cuina del Bolet és una iniciativa gastronòmica consolidada entre els restauradors de la comarca que des de fa tres anys incorpora la col·laboració de diversos productors agroalimentaris. En aquesta ocasió, hi prendran part 13 restaurants i 7 empreses que elaboren productes amb bolets com confitures, patés, bull blanc farcit de bolets, sal aromatitzada, cerveses especials per maridar amb plats elaborats amb bolets i altres tipus de cerveses elaborades amb ceps, etc. Els representants del restaurant Niu Nou de Bagà, Carme Clotet i Romà Revelles han destacat “la importància de la col·laboració de les institucions i dels productors agroalimentaris per a “fer pinya a l’hora de donar a conèixer els bolets”. Tanmateix, el president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, ha reafirmat el suport de l’ens a les diferents iniciatives boletaires que s’organitzen a la comarca com per exemple, les fires, les festes i els mercats, perquè “suposa una oportunitat per a difondre aquest producte arreu”.

La campanya gastronòmica de la Cuina del Bolet va néixer l’any 2001 des d’una iniciativa d’Hostaleria i Turisme del Berguedà amb el suport del Consell Comarcal del Berguedà i des de llavors no s’ha interromput mai, ja que al llarg del temps ha rebut el suport del Consorci de Formació i d’Iniciatives Cercs-Berguedà i actualment compta amb el suport de l’àrea de turisme de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga