Inici

Berga posa en marxa un seguit d’accions per conscienciar la ciutadania de la importāncia de reduir els residus

L'Escola Vedruna el dilluns 25 de novembre. Fotografia de Dani Perona.
Ampliar en una finestra emergent L'Escola Vedruna el dilluns 25 de novembre. Fotografia de Dani Perona.
Data de publicació: 26.11.19
Des de les regidories d'Educaciķ i de Medi Ambient de l'Ajuntament de Berga, i grācies a una dotaciķ econōmica de la Diputaciķ de Barcelona, es posa en marxa aquesta setmana un seguit d’actuacions per conscienciar la ciutadania de la importāncia de reduir la quantitat de residus que generem, posant el focus d'atenciķ en la reducciķ de l'ús de plāstics d'un sol ús.

Les primeres actuacions es duen a terme als centres d’educaciķ primāria i consisteixen en el lliurament de carmanyoles (per als alumnes d’infantil) i porta-entrepans (per als alumnes de primer cicle de primāria) de manera que siguin utilitzats habitualment pels nois i les noies i les seves famílies per portar els esmorzars i així abandonar definitivament l'ús d'embolcalls d'un sol ús (bosses de plāstic, films i paper d'alumini). El passat dilluns dia 25 de novembre es va realitzar a les escoles Xarxa i Vedruna i el proper divendres 29 es realitzarā a les escoles de la Valldan, Sant Joan i Santa Eulālia.

Des de l’organitzaciķ es proposa que els centres educatius traslladin la iniciativa a les famílies i els demanin la seva colˇlaboraciķ, al mateix temps que els integrin com a agents importants en el seguiment de les actuacions. Més endavant, es completarā aquesta primera acciķ amb el lliurament de bosses també reutilitzables a l'escola bressol Flor de Neu per a posar-hi la roba i els pitets per rentar.

Properes actuacions encara per definir

La segona de les actuacions es farā en colˇlaboraciķ amb els comerįos de la UBIC i la tercera se centrarā en la reducciķ de l'ús de plāstics d'un sol ús que actualment es fa
per part de treballadors i treballadores de l'ajuntament. D'aquestes actuacions se'n donaran més detalls abans de dur-les a terme.

Pressupost

El conjunt d'aquestes actuacions tindrā un cost que girarā al voltant dels 4.300 €, que és la quantitat subvencionada per la Diputaciķ de Barcelona.

Ajuntament de Berga ˇ Plaįa de Sant Pere, 1 ˇ 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 ˇ Fax. 93 821 17 87 ˇ berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga