Inici

Berga clou l’edició 2016 del Cicle Gaudí amb la projecció aquest dijous del film ‘100 metros’

Cartell '100 metros'
Ampliar en una finestra emergent Cartell '100 metros'
Data de publicació: 14.12.16
Aquest dijous 15 de desembre acaba la programació de l’edició d’enguany del Cicle Gaudí a Berga amb la projecció de la pel•lícula ‘100 metros’ de Marcel Barrena. El film protagonitzat per Dani Rovira, Karra Elejalde, Alexandra Jiménez, María de Medeiros, David Verdaguer i Clara Segura, es projectarà al Teatre Patronat a 2/4 de 9 del vespre.

La bona resposta del públic fins a data d’avui fa que aquesta projecció de dijous esdevingui només un punt i seguit del Cicle. Així ho detalla la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Berga, Mònica Garcia: “L’èxit del Cicle Gaudí afavoreix la continuïtat del format del festival de cara al 2017 amb la projecció de noves pel•lícules i amb la participació de persones vinculades a les diferents produccions cinematogràfiques que s’incloguin en la propera edició”, detalla.

El llargmetratge ‘100 metros’ explica la història real de Ramon Arroyo, un pare de família que només viu per a treballar fins que és diagnosticat d’esclerosi múltiple. Tots els pronòstics semblen indicar que en un any no serà capaç de caminar 100 metres, però el Ramon decideix plantar-li cara a la malaltia participant a la prova esportiva més dura del planeta, un Ironman. Amb l’ajuda de la seva dona i del rondinaire del seu sogre, el Ramon iniciarà un peculiar entrenament en el que haurà de lluitar contra les seves limitacions per a demostrar-li al món que rendir-se mai és una opció.

El Cicle Gaudí és un circuit estable de cinema català impulsat per l’Acadèmia del Cinema Català que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura i que pretén apropar als espectadors el cinema produït a Catalunya. Durant els darrers quatre mesos s’han projectat un total de 5 pel•lícules d’estrena recent a 12 poblacions de la província de Barcelona. L’objectiu d’aquesta iniciativa és incentivar el consum de cinema de producció catalana entre nous públics. En aquest sentit, tant l’Ajuntament de Berga com el 9,5 mm Grup Internacional Cinematogràfic de Berga han valorat positivament l’acollida de la mostra per part dels espectadors berguedans. De fet, Berga ha estat una de les poblacions que ha tingut una resposta més favorable amb l’assistència d’un centenar de persones de mitjana en cadascuna de les projeccions que s’han fet al Teatre Patronat. Concretament, les pel•lícules ‘El rei borni’ i ‘Ebre, del bressol a la batalla’, van assolir els 150 espectadors, mentre que ‘Cerca de tu casa’ i ‘La propera pell’ van comptar amb 115 i 98 assistents, respectivament.
Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga