Inici

Berga acull des d'avui 46 refugiats procedents de camps de Grècia, dins el programa de la Creu Roja

Imatge Creu Roja
Ampliar en una finestra emergent Imatge Creu Roja
Data de publicació: 29.12.16
La majoria de les persones arribades són famílies d’origen sirià però també hi ha ciutadans kurds iraquians i un d’eritreu.

La institució humanitària presta en aquests moments, juntament amb el suport del municipi, l’atenció psicològica i primera assistència necessàries perquè puguin començar el procés d’acollida amb normalitat.

La Creu Roja, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Berga i del Consell Comarcal de Berguedà, acull des d’aquesta matinada 46 persones refugiades provinents de diversos camps de Grècia que s’allotgen en un alberg de la ciutat especialment adequat i equipat per a ells.

La majoria de les persones acollides són famílies d’origen sirià, però dins d’aquest grup també hi ha persones d’altres procedències com el Kurdistan iraquià o Eritrea. Entre les persones arribades a Berga, la Creu Roja està atenent a 13 infants d’entre 3 i 14 anys.

La institució humanitària presta en aquesta moments l’atenció psicològica i primera assistència sòcio-sanitària necessàries perquè puguin començar el procés d’acollida amb normalitat. Des del primer moment, l’entitat humanitària està realitzant una actuació individualitzada per estudiar cada situació i oferir ajuda de forma personalitzada.

La primera acollida, clau en el procés d’integració
A partir d’ara i durant els propers 6 mesos- temps de durada aproximat de la primera acollida-, el personal tècnic de la Creu Roja que acompanya els refugiats arribats a Berga treballen en primer terme, els aspectes psicològics i l’assistència immediata a les primeres necessitats però també altres qüestions com l’accés a l’atenció sanitària a través del CAP, els recursos educatius i socials que ofereix el municipi i l’aprenentatge de la llengua, entre d’altres.

Les persones arribades a Berga s’uneixen als grups de refugiats acollits per la Creu Roja en diversos equipaments distribuïts arreu del territori a Barcelona, Tarragona, Lleida i Sant Feliu del Llobregat. En total, prop de 198 persones estan en aquests moments sent ateses per la institució humanitària en aquesta 1a fase d’acollida.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga