Inici

Berga inicia els treballs d’instal·lació i substitució de l’enllumenat públic

Data de publicació: 13.06.17
L’Ajuntament de Berga iniciarà aquest dimecres les tasques d’instal·lació i substitució de l’enllumenat públic de la ciutat valorats en 2,5 milions d’euros, finançats íntegrament mitjançant un crèdit a 10 anys sense interès provinent de fons europeus. Després de diverses setmanes de tasques prèvies i organitzatives, els treballs començaran a la serra de Casampons, al Castell de Berga, a carrer de Fumanya, al carrer de Can Basté, al Parany i al barri de Santa Eulàlia. Tant la localització de les intervencions com el tipus de treballs a realitzar s’han planificat per no entorpir el desenvolupament de La Patum.

Durant les darreres setmanes, l’empresa adjudicatària dels treballs, Elecnor, ha realitzat diverses tasques preparatòries com per exemple les comandes de materials, els estudis luminotècnics o el muntatge i fabricació en taller de diversos elements a instal·lar les properes setmanes.

Per als pròxims dies està prevista la retirada i substitució de diversos punts de llum i també la millora d’alguns quadres elèctrics als espais citats anteriorment. D’aquesta forma, la primera intervenció es durà a terme a la serra de Casampons, on és previst fer el canvi de conductors convencionals per conductors trenats així com la millora de la xarxa elèctrica aèria. Posteriorment, es treballarà a l’entorn del Castell de Berga, on es realitzarà el canvi dels punts de llum del vial d’accés, mentre que al carrer de Can Basté, situat a la zona dels Pedregals, es realitzarà la millora del quadre elèctric i la retirada de diversos punts de llum que esdevindran innecessaris. Pel que fa al carrer de Fumanya també se substituirà el quadre elèctric i al Parany s’instal·laran dos nous punts de llum alimentats amb energia solar. Per últim, al barri de Santa Eulàlia, es col·locaran dos nous punts de llum fins a la data inexistents i es realitzaran tasques de millora en diversos punts de la xarxa elèctrica de l’enllumenat.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga