Inici

SonaB Folk és la nova aposta cultural de Berga per omplir les places i els vespres de juliol de música en directe

Imatge 'SonaB Folk' 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 29.06.17
L’Ajuntament de Berga omple els vespres d’estiu amb una nova aposta cultural per la música en directe. Es tracta del festival SonaB Folk que es portarà a terme tots els dijous del mes de juliol a les places del centre de Berga. L’àrea de Cultura del consistori berguedà ha estat l’encarregada d’impulsar aquesta iniciativa que pretén promoure la música entre els ciutadans a través de tallers i actuacions de diverses formacions. Enguany, el festival dels vespres d’estiu està dedicat al folk i, per això, la programació compta amb grups de música folk d’arreu del territori català compresos amb projectes de recerca i innovació en l’àmbit del folklore del nostre país. El certamen inclou des d’artistes locals fins a noms que han participat en festivals consolidats i de renom com per exemple, el Tradicionàrius de Barcelona. Segons ha explicat la regidora de Cultura, Mònica Garcia, la idea és que el festival tingui continuïtat i que cada edició pugui estar vinculada a un gènere o estil musical diferent.

La primera cita del SonaB Folk ha tingut lloc aquesta tarda a la plaça del Forn del Berga, on s’ha realitzat un taller de danses de la Mediterrània i, posteriorment, s’ha fet un concert-ball a càrrec de la ‘Berguedana de Folklore Total’.

Les activitats del festival continuaran el proper dijous, 6 de juliol, a partir de les 7 de la tarda. A aquesta hora, la companyia ‘Corrandes són Corrandes’ oferirà un taller de cançó improvisada a la plaça de Sant Pere i, a 2/4 de 10 del vespre, la mateixa formació realitzarà un espectacle d’improvisació de cançó fugaç amb una àmplia base musical.

La següent proposta serà un taller de balls tradicionals que es farà el 13 de juliol, a la plaça de Sant Joan. En aquesta ocasió, el grup vocal ‘Ballaveu’ serà l’encarregat d’impartir l’activitat que començarà a les 7 de la tarda. A 2/4 de 10 del vespre, hi haurà ball per a posar en pràctica la formació rebuda durant el taller amb l’acompanyament de les veus del duet.

El 20 de juliol serà el torn de la formació ‘La Carpeta’, la qual, oferirà un taller de dansa a la plaça Maragall. Posteriorment, cap a 2/4 de 10 del vespre, hi haurà ball folk amb música de violins i acordió a càrrec del mateix grup i en la mateixa ubicació.

La plaça de Mossèn Huch acollirà la clausura del festival el dijous, 27 de juliol. L’última activitat programada consistirà en un taller de ball de bastons amb el grup ‘Cop de Garrot’, a partir de les 7 de la tarda. A continuació, el grup de folk mallorquí ‘Grollers de sa Factoria’ realitzarà un concert de folk combinant instruments autòctons i moderns per a tancar la primera edició del festival.

Totes les activitats del SonaB Folk són gratuïtes i per participar als tallers no caldrà inscripció prèvia. El festival compta amb un pressupost d’uns 7.000€ i amb el suport institucional de la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Baleàrics i amb la col·laboració del grup musical local de la ‘Berguedana de Folklore Total’.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga