Inici

El Berguedà acollirà set actuacions del FeMAP entre el 2 de juliol i el 19 d’agost

Imatge FeMAP 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 30.06.17
El Festival de Música Antiga dels Pirineus, el FeMAP, arrenca la seva setena edició aquest dissabte, 1 de juliol. Enguany, el certamen proposa un programa ambiciós en referència al nombre de municipis que abraça, però també a nivell artístic de les formacions musicals. Amb un total de 49 actuacions que es faran al Pirineu de Catalunya, a Andorra i al sud de França, el FeMAP ha esdevingut el festival de música antiga de major magnitud d’Europa.

La programació del festival segueix creixent a través d’una oferta variada que combinarà música, patrimoni i turisme, i que tornarà a barrejar els concerts amb altres activitats, com per exemple: visites guiades a l’entorn o al patrimoni dels llocs on es realitzen els concerts, degustacions o actes culturals. Tanmateix, el FeMAP tornarà a acostar la música a tots els col·lectius a través del FeMAP Social.

En aquesta edició, la regió convidada ha estat la Comunitat Valenciana, de manera que una nodrida representació de músics valencians representaran el seu territori durant la celebració del festival. Així, dels 49 concerts programats, 17 corresponen a aquesta comunitat autònoma. Aquests espectacles estaran encapçalats pel Cor de la Generalitat Valenciana, que és el cor estable del Palau de les Arts Valencianes i que no acostuma a prodigar-se fora del seu territori.

La primera proposta musical que donarà el tret de sortida al FeMAP consistirà en una harmoniosa combinació de cant i dansa que desvetlla l’interior del Llibre Vermell de Montserrat, un manuscrit del segle XIV amb cants i danses oferts a la Mare de Déu de Montserrat. L’actuació anirà a càrrec del Cor Francesc Valls, precursor de la recuperació del Cant de la Sibil•la, Magister Petrus, dedicat a la reconstrucció i interpretació de la música dels períodes romànic i gòtic i l’Esbart Dansaire de Rubí, especialista en la representació de danses tradicionals catalanes. Totes tres formacions ens endinsaran en el món musical del s.XIV a partir del cant i la dansa. La inauguració del festival es farà l’1 de juliol al Claustre de la Catedral de La Seu d’Urgell i la producció es repetirà l’endemà a l’església de Sant Joan de Berga, a 2/4 de 9 del vespre.

A Berga, la segona cita musical es farà el 8 de juliol, a les 9 del vespre, a l’església de Sant Joan. En aquest cas, hi actuarà l’Orquestra Barroca Catalana, la qual, oferirà un espectacle anomenat ‘Virtuosisme i sentiments’. L’església del Santuari de Queralt també esdevindrà l’escenari d’una de les actuacions del FeMAP. Serà el dia 21 de juliol, a partir de les 9 el vespre. En aquest cas, els membres del grup Lucentum XVI realitzaran l’espectacle ‘De vos som amorós’. La quarta i última actuació que acollirà Berga serà el ‘Cançoner del duc de Calàbria’ a càrrec de l’Acadèmia del FeMAP. El concert es farà el 19 d’agost, a l’església de Sant Joan, a les 9 del vespre.

Per la seva banda, la vila de Bagà acollirà una de les actuacions protagonitzada pel Cor de la Generalitat Valenciana, el dia 14 de juliol, a les 9 del vespre. Tanmateix, la formació La Sonorosa oferirà l’espectacle ‘Todos se burlan de mi!’ a Avià el 23 de juliol, a les 8 de la tarda. Per últim, el 28 de juliol a les 10 de la nit, els habitants de Guardiola de Berguedà tindran l’oportunitat de gaudir del concert ‘From Dowland to Sting’, interpretat per John Potter & Ariel Abramovich.

La venda d’entrades anticipades es farà a través de les oficines de turisme, els ajuntaments i hotels col·laboradors o accedint al web www.femap.cat. Els tiquets també es podran adquirir a la taquilla, que obrirà 40 minuts abans dels concerts.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga