Inici

Berga celebrarà la festivitat de Tots Sants amb dues misses dedicades als difunts i una visita guiada al Panteó Bassacs

Foto cementiri Berga
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 31.10.17
Una de les celebracions més arrelades que es porten a terme durant l’època de la tardor és la festa de Tots Sants i alguns dels rituals més habituals que es realitzen durant aquest dies són la celebració de la castanyada i les visites als cementiris per a honorar als difunts. En aquest sentit, Berga serà una de les ciutats d’arreu de Catalunya que organitzaran actes relacionats amb la festivitat de Tots Sants.

D’una banda, el dimecres 1 de novembre se celebrarà un acte d’homenatge als berguedans i les berguedanes il·lustres al cementiri de Berga. L’esdeveniment es farà a les 11 del matí i inclourà una lectura del poema de Neus Ballarà i l’audició de l’himne de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt davant del panteó dels berguedans il·lustres. Seguidament, el rector de Berga, mossèn Marc Majà, oficiarà una missa dedicada als difunts a la capella del cementiri. La missa per a retre homenatge als difunts es repetirà el dijous, 2 de novembre, a la mateixa hora. L’Ajuntament de Berga instal·larà unes dues-centes cadires per tal d’acomodar als assistents durant els oficis religiosos.

D’altra banda, també s’ha programat una activitat anomenada ‘Panteó Bassacs’. Es tracta d’una visita guiada impulsada per l’Oficina de Turisme que consistirà en un recorregut pel pati de panteons i una lectura de fragments de diverses obres de berguedans i berguedanes de renom sobre la mort. El guia cultural, Toni Gol, serà l’encarregat de conduir la visita que es farà a les 12 del migdia i que començarà a la porta principal del cementiri.

Durant els dies 1 i 2 de novembre, el cementiri romandrà obert des de les 9 del matí fins a les 8 de la tarda. L’horari habitual d’obertura d’aquest equipament municipal durant la resta de dies de l’any és de 9 del matí a 2/4 de 6 de la tarda.

Per últim, cal recordar que durant l’1 de novembre no hi haurà servei de bus urbà.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga