Inici

Berga obté 1 milió d’euros de la Diputació de Barcelona per a la modernització del polígon industrial de La Valldan

Foto Polígon La Valldan 2018
Ampliar en una finestra emergent Polígon industrial de la Valldan
Data de publicació: 14.06.18
L’Ajuntament de Berga ha obtingut una subvenció d’1 milió d’euros de la Diputació de Barcelona per a l’adequació i modernització del polígon industrial de La Valldan. La resolució del procediment de la concessió d’ajuts de la línia de suport a projectes integrals del programa complementari de modernització de polígons ha estat aprovada aquest migdia durant la Junta de Govern de l’ens provincial. El projecte presentat pel consistori berguedà ha estat escollit entre les cinc millors propostes juntament amb els projectes de Mataró, Igualada, Sabadell i Rubí.

El programa forma part del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019 i té l’objectiu de millorar la qualitat dels polígons de la demarcació de Barcelona a través d’inversions d’alt impacte adreçades a incrementar la competitivitat de les empreses que hi estan implantades per afavorir el creixement empresarial, atraure noves oportunitats de negoci i generar ocupació de qualitat. En aquest sentit, l’Ajuntament de Berga va presentar un avantprojecte que inclou 9 actuacions que serviran per impulsar la millora de les infraestructures i els serveis del polígon construït durant els anys 70 del segle passat per part de l’Institut Nacional d’Urbanització (INUR), una institució vinculada al Ministeri d’Obres Públiques i Urbanisme de Madrid.

El consistori berguedà va sol·licitar una ajuda d’1.058.000€, tot i que l’import final concedit ha estat d’1.054.186,57€. Cal destacar, però, que la subvenció es fraccionarà en tres períodes corresponents als exercicis de 2018 (50.280,01€), 2019 (572.667,73) i 2020 (431.238,83€). En aquest cas, els diners atorgats per la Diputació de Barcelona es destinaran als projectes següents: la millora de la sectorització de la xarxa d’aigua sanitària per garantir el servei i evitar que qualsevol incidència o averia afecti a totes les empreses de l’àrea del polígon; el desplegament de la xarxa d’aigua calenta procedent de la central de biomassa per promoure l’ús d’energies renovables; el soterrament de la fibra òptica per millorar la qualitat de l’espai públic; l’adequació dels vials d’accés de vianants al polígon; la millora de la intersecció del Camí de Can Ballús amb el Camí de Garreta per millorar la circulació viària i descongestionar l’entrada al parc industrial; l’adequació dels carrers amb millores a la calçada, les voreres, la vegetació i l’aparcament; l’adequació de zones verdes com a pulmó del polígon; la creació d’aparcament al carrer Germans Farguell per habilitar 96 places d’estacionament de vehicles en bateria i, finalment, la instal·lació de panells informatius amb el plànol i el directori d’empreses i carrers del polígon.

El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Berga, Oriol Camps, ha valorat “la solidesa del projecte avalada pel resultat del procés de concurrència competitiva que situa el projecte entre els cinc millors de la demarcació de Barcelona per davant d’altres projectes de territoris amb una tradició industrial destacada” i ha matisat que “els diners de la concessió representen al voltant d’un 20% de la inversió necessària que caldria realitzar al polígon per portar a terme l’actualització de la totalitat de les instal·lacions i serveis d’aquesta zona industrial”. Tanmateix, Camps ha afegit que “els propers passos previstos són la tramitació de cadascun dels projectes per realitzar-ne la contractació i la posterior execució en els terminis establerts”.

L’elaboració de l’avantprojecte de modernització del polígon industrial de La Valldan s’ha portat a terme amb un equip de treball de 7 persones format per tècnics municipals, tècnics externs i tècnics de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà. El projecte també preveu un conveni de col·laboració amb el teixit empresarial berguedà per determinar el cofinançament privat d’una part de les millores.


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga