Inici

La 6a edició de la Ruta Minera s’avança en el calendari i manté la seva aposta per l’esport i el turisme sostenible

Foto presentació Ruta Minera 2019
Ampliar en una finestra emergent Isaac Santiago, Ramon Tarragó i Ivan Sànchez en la presentació de la 6a Ruta Minera
Data de publicació: 27.06.19
Aquest diumenge, 30 de juny, se celebrarà la 6a edició de La Ruta Minera, la marxa cicloturista que transcorre per prop d’una vintena de municipis de l’Alt Berguedà vinculats a la mineria. Per segon any consecutiu, la prova ciclista repetirà la denominació de Gran Premi Diputació de Barcelona, el que suposa obtenir un important suport econòmic per part de l’ens provincial per consolidar l’organització d’aquest esdeveniment que forma part del calendari de proves de la Federació Catalana de Ciclisme i que enguany s’ha avançat quinze dies respecte l’última edició. El regidor de l’Ajuntament de Berga, Ivan Sànchez, ha explicat que “el consistori dona suport a La Ruta Minera perquè és una prova que potencia la pràctica esportiva, així com el turisme familiar, sostenible i respectuós amb l’entorn”. Tanmateix, Ramon Tarragó, membre del Club Ciclista La Minera ha afegit que “la comarca és ideal per a la pràctica del cicloturisme i el ciclisme d’alta muntanya”.

La prova inclou dues modalitats

La marxa cicloturista és una prova no competitiva que inclou dues modalitats diferents: La Ruta Minera i La Pedraforca. D’una banda, La Ruta Minera és la marxa original que consta de 154 quilòmetres i 3.800 metres de desnivell positiu. Es tracta d’un recorregut exigent que inclou l’ascens a cinc ports de muntanya, entre els que destaca el Coll de Pradell, que és un dels emblemes de la prova. D’altra banda, La Pedraforca és una modalitat que transcorre al voltant de la coneguda muntanya berguedana i que comparteix una part del recorregut amb la marxa tradicional. En aquest cas, l’itinerari compta amb 116 quilòmetres i 2.800 metres de desnivell positiu que inclou la pujada a quatre ports de muntanya, a excepció del Coll de Pradell. Pel que fa a les altes temperatures registrades els últims dies, l’organització preveu l’aplicació d’una sèrie de mesures per garantir la seguretat dels participants. En aquest sentit, Ramon Tarragó ha comentat que “en cas que l’onada de calor persisteixi, valorarem la possibilitat de retallar els recorreguts i facilitar més punts d'avituallament pels corredors i corredores”.

El perfil dels participants de la prova

Els organitzadors preveuen la participació de mig centenar de persones, que és una xifra similar a la registrada l’any passat. Ramon Tarragó ha explicat que “la majoria de participants són ciclistes amb experiència en aquest tipus d’esdeveniments que provenen majoritàriament de l’àrea metropolitana de Barcelona, tot i que també hi ha corredors i corredores de la comarca del Berguedà”. L’entrega dels dorsals es farà al Pavelló d’Esports de Berga el dissabte, 29 de juny, de 16:30 a 20:00h i el diumenge, 30 de juny, de 6:00 a 7:15h. La sortida de la prova s’efectuarà a les 7:30h des del Pavelló d’Esports que també serà el punt de finalització dels recorreguts.

La 6a edició de la Ruta Minera està organitzada pel Club Ciclista La Minera i l’Ajuntament de Berga i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. Per a més informació sobre l’esdeveniment, podeu consultar el web www.larutaminera.org.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga