Inici

‘Salut a l’estiu’ amplia l’oferta d’activitats esportives i divulgatives per promoure els hàbits saludables a l’estiu

Presentació Salut a l'estiu 2019
Ampliar en una finestra emergent Mario Erra, Carla Magem, Isaac Santiago, Ivan Sànchez i Albert Navarrete
Data de publicació: 28.06.19
L’estiu és una època de l’any en què es produeixen canvis en les rutines diàries, però també és un període en què cal integrar els hàbits saludables i l’activitat física a l’aire lliure per gaudir d’un estiu saludable i segur. Amb aquesta voluntat, l’Ajuntament de Berga i els centres esportius de la ciutat han tornat a unir esforços a través del projecte ‘Salut a l’estiu’ per promoure la salut i l’esport durant els mesos d’estiu mitjançant una àmplia oferta d’activitats gratuïtes que es portaran a terme de l’1 de juliol al 30 d’agost a l’entorn de les instal·lacions de la zona esportiva municipal Toni Sabata. Es tracta de la quarta edició d’aquesta iniciativa que consisteix en la programació estable d’activitats esportives per incentivar la pràctica de l’activitat física durant el període estival. Ivan Sànchez, regidor de l’Ajuntament de Berga, ha destacat “l’evolució d’un projecte que va néixer fa quatre anys i que s’ha anat consolidant i ampliant en cadascuna de les edicions realitzades”.

Increment de l’oferta d’activitats esportives a l’aire lliure

La implicació dels centres esportius El Tossalet i el Centre Esportiu i d’Estètica Corporal (CEEC) ha permès incrementar la freqüència d’activitats que s’oferiran al llarg de l’estiu, sobretot, a l’agost que era el mes en què habitualment es realitzaven menys activitats. Enguany, el programa ‘Salut a l’estiu’ comptarà amb una desena de modalitats esportives diferents com per exemple: pilates, zumba, ioga, cardioboxing, cross-training, aiguagim, aquazumba, meditació, circuit training i body combat. La programació inclou activitats de diverses intensitats i, aquest any, també s’oferiran sessions d’iniciació de zumba i pilates i una sessió d’entrenament adreçada a les persones que vulguin participar en la XIX Travessia Baells Berguedà Nàutic que es disputarà el 21 de juliol. Mario Erra, responsable del Centre Esportiu i d’Estètica Corporal (CEEC) ha remarcat “la importància de promocionar la salut a través d’activitats que s’adaptin a les necessitats dels usuaris i usuàries. En el cas del CEEC, oferirem activitats basades en el treball aeròbic i de coordinació de diverses intensitats”.

Xerrades a la fresca sobre hàbits saludables

Una altra de les novetats d’aquesta edició serà la realització de dues xerrades a la fresca sobre el desenvolupament d’hàbits saludables i la millora de la qualitat de vida a través de l’envelliment actiu. En aquest sentit, el director del Centre Esportiu Municipal El Tossalet, Albert Navarrete, ha explicat que “una de les xerrades se centrarà en com incorporar l’hàbit de la pràctica esportiva a la nostra vida sense perdre’ns pel camí, ja que el repte és mantenir l’hàbit més que començar-lo. En canvi, l’altra xerrada mostrarà com l’activitat física pot ajudar-nos a envellir amb una major qualitat de vida i fer que l’edat sigui un número i no una qualitat biològica”.

Tallers infantils i contacontes

Enguany es repetiran les sessions de contacontes i hi haurà tallers infantils de manualitats, a càrrec del Centre Pedagògic Aprendre a Aprendre de Berga. Carla Magem, impulsora del centre pedagògic esmentat, ha comentat que “des del centre apostem per l’educació, la creativitat i la imaginació. Per això, farem contes adreçats a nens i nenes de fins a 12 o 13 anys i vincularem les històries als tallers de manualitats”.

Salt múltiple per l’esclerosi múltiple

El diumenge, 14 de juliol, es portarà a terme una nova edició del ‘Mulla’t’, una jornada dedicada a la donar visibilitat a l’esclerosi múltiple. En aquesta ocasió, la ciutat de Berga tornarà a sumar-se a aquesta iniciativa realitzant un salt múltiple a la piscina a les 12 del migdia, en què podran participar-hi totes les persones que ho desitgin. A més, la recaptació íntegra de la taquilla del dia es destinarà a la lluita contra l’esclerosi múltiple.

Activitats gratuïtes

Les activitats que foment part del programa ‘Salut a l’estiu’ seran gratuïtes i no serà necessari inscriure’s prèviament per participar-hi. En cas de pluja, les sessions quedaran suspeses i no es traslladaran als centres esportius tal com s’havia fet en altres ocasions. El regidor de l’Ajuntament de Berga, Isaac Santiago, s’ha compromès a seguir millorant el projecte i ha animat a tothom a participar-hi.

‘Salut a l’estiu’ és in projecte impulsat per l’àrea d’Esports de l’Ajuntament de Berga en col·laboració amb el Centre Esportiu Municipal El Tossalet, el Centre Esportiu i d’Estètica Corporal (CEEC) i el Centre Pedagògic Aprendre e Aprendre.Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga