Inici

Berga inicia la dispensació de bosses i ampolles per recollir i diluir les deposicions dels animals domèstics a la via pública

Material campanya gossos
Ampliar en una finestra emergent Material de la campanya 'La ciutat, un espai en harmonia'
Data de publicació: 12.07.19
L’Ajuntament de Berga i l’entitat Bergacomercial han iniciat la dispensació del material de la campanya ‘La ciutat, un espai en harmonia’ per promoure el civisme, la convivència i el respecte per l’espai urbà de les persones que són propietàries d’animals domèstics. Des d’aquest divendres, 12 de juliol, els veïns i veïnes propietaris d’animals de companyia que estiguin censats al registre municipal poden adquirir gratuïtament bosses per recollir els excrements i ampolles per diluir l’orina dels animals que realitzen les deposicions a la via pública. Es tracta d’una de les accions incloses en la campanya presentada l’abril passat per revertir l’incivisme i evitar problemàtiques vinculades a l’àmbit de la salut pública, entre d’altres.

Targetes identificatives, bosses i ampolles

El material de la campanya es distribuirà entre els propietaris i propietàries d’un animal domèstic que estigui censat. Es tracta d’un tràmit gratuït que es pot realitzar a les oficines de la Policia Local i a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) per comprovar que els animals estiguin degudament identificats amb xip, tal i com preveu l’ordenança municipal reguladora de la tinença d’animals domèstics i gossos potencialment perillosos. Per fer la tramitació, caldrà presentar el DNI del propietari o propietària i la documentació de l’animal.

Els propietaris i propietàries d’animals domèstics censats rebran una targeta identificativa de la campanya per poder adquirir les bosses biodegradables per a la recollida d’excrements i l’ampolla de plàstic reutilitzable per diluir l’orina dels animals que fan pipí als espais públics. L’entrega es realitzarà a la recepció de l’Ajuntament de Berga, de dilluns a divendres de 9 del matí 2 del migdia i el dilluns, de 5 a 7 de la tarda. D’altra banda, també es dispensaran bosses als establiments de Bergacomercial identificats amb l’adhesiu de la campanya.

Material de difusió de la iniciativa

Per donar a conèixer la iniciativa s’han editat fulletons que inclouen informació per promoure les bones pràctiques i el coneixement de la normativa per afavorir que Berga sigui una ciutat en harmonia. Tanmateix, Bergacomercial ha promogut una acció a través de les xarxes socials per a què els usuaris i usuàries puguin publicar fotografies amb els seus animals de companyia a Instagram i Facebook. Per fer-ho, caldrà seguir i nomenar el perfil de l’entitat (@bergacomercial) i fer ús de l’etiqueta #gossosnetsberga. Posteriorment, es farà el sorteig d’un lot de productes per a mascotes entre els participants.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga