Inici

‘Art Major’ acull una exposició de pintura solidària per finançar el tractament mèdic d’una nena afectada de càncer

Exposició solidària Art Major
Ampliar en una finestra emergent (Cons)ciència és el títol de l'exposició solidària d'Art Major. Foto: Alba Noguera
Data de publicació: 05.08.19
L’art i la solidaritat s’uneixen en una exposició de pintura naturalista per donar a conèixer l’impacte dels éssers humans en la natura. La mostra titulada (Cons)ciència forma part del projecte ‘Art Major’, una iniciativa expositiva que té l’objectiu de dinamitzar l’eix comercial del carrer Major omplint els aparadors buits del centre de la ciutat a través de creacions de diverses disciplines artístiques com la pintura, la fotografia o l’escultura, entre d’altres.

L’exposició ha estat elaborada per la biòloga berguedana, Alba Noguera i Carol, i està formada per deu quadres on hi ha representades diverses espècies d’animals que es troben en perill d’extinció o bé estan amenaçades i, fins i tot, també n’apareixen d’altres que s’han extingit recentment. La majoria d’espècies representades no tenen depredadors i això fa que les accions antròpiques siguin les que perjudiquen directa o indirectament la seva supervivència. La mostra es podrà veure del 5 al 27 d’agost als locals que formen part del circuit expositiu situats al carrer Mare de Déu dels Àngels, 3 i al carrer de la Ciutat, 28.

Subhasta solidària

(Cons)ciència és més que una proposta artística, ja que té una doble vessant. D’una banda, la mostra pretén conscienciar el públic sobre l’impacte de l’acció humana en el medi natural i d’altra banda, l’exposició té una finalitat solidària. En aquest sentit, el quadre més gran de la mostra es posarà a la venda per finançar una part de l’elevat cost del tractament mèdic de l’Arlet, una nena de cinc anys diagnosticada d’una malaltia minoritària anomenada neuroblastoma que afecta el sistema nerviós. L’obra se subhastarà i tindrà un preu de sortida indicat al costat del quadre que estarà exposat al local del carrer de la Ciutat, 28 (al costat de l’Impremta Casals).

Les persones, entitats, agrupacions o empreses interessades en adquirir l’obra podran realitzar ofertes a través de l’adreça de correu electrònic artmajor2019@gmail.com indicant el nom i cognoms i la proposta econòmica. Totes les ofertes formulades electrònicament rebran un codi i la posició de l’oferta realitzada respecte la resta de propostes. El termini establert per a la formulació d’ofertes finalitzarà a la mitjanit del dimarts, 27 d’agost de 2019. L’endemà es donarà a conèixer el resultat de la subhasta amb l’oferta més elevada.

Per conèixer més informació sobre el cas de l’Arlet i la proposta solidària de l’autora Alba Noguera, podeu accedir a l’espai web d’Art Major a través d’aquest enllaç.


Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga