Inici

L’Ajuntament de Berga i el teixit empresarial i comercial demanen extremar les mesures de seguretat davant els rebrots de Covid-19 d’arreu del país

Comunicat Covid-19 (17-07-20)
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 17.07.20

La nostra ciutat no és ni serà aliena en un futur a la situació de pandèmia que està vivint el país provocada per la COVID-19. Després del postconfinament i la situació de “nova normalitat” viscuda, estan apareixent els temuts rebrots de contagis. Ni a Berga ni al Berguedà s’han registrat nous casos, però a Barcelona, a l’àrea metropolitana, al Segrià i a La Noguera, la situació s’ha complicat en els darrers dies. Aquest migdia, la Generalitat de Catalunya ha recomanat a la ciutadania de les regions esmentades que no surtin de casa, si no és del tot imprescindible. Aquesta, creiem, és una mesura de vital importància si volem evitar que els contagis de la COVID-19 s’escampin a la resta del país.

La situació al Berguedà, pel que fa a l’ocupació d’allotjaments turístics, és molt alta. Gairebé la totalitat de càmpings, allotjament rurals, segones residències i hotels estan plens. La major part d’aquesta ocupació prové de la regió de Barcelona i els municipis veïns.

La recomanació de la Generalitat de Catalunya no és d’obligat compliment, però davant la possibilitat que persones d’aquestes regions vinguin a la comarca, l’Ajuntament de Berga, Bergacomercial, l’Associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà i l’Associació d’Empresaris del Berguedà, realitzen les peticions següents:

1) És de màxima importància EXTREMAR LES MESURES DE SEGURETAT SANITÀRIES: rentar-se les mans sovint amb gel hidroalcohòlic, mantenir les distàncies de seguretat i fer ús de la mascareta.

2) Demanem als veïns i veïnes de la ciutat que no es relaxin i segueixin —com han fet fins ara— aplicant totes les mesures de protecció sanitària.

3) Demanem als comerços, bars, restaurants, empreses de serveis al públic, paradistes dels mercats que siguin extremadament curosos amb la neteja dels seus establiments, així com amb el control d’aforament permès. Especialment, en llocs en què es puguin produir aglomeracions.

Cal recordar que un rebrot de contagis a la ciutat de Berga suposaria un cop molt dur pel sistema sanitari comarcal i per l’economia local.

És responsabilitat de tots. Protegim-nos. Cuidem-nos!

Berga, 17 de juliol de 2020


Montserrat Venturós
Alcaldessa de Berga

Josep Maria Serarols
President de l’ACEB

Jordi Badia
President d’HIT

Xavi Orcajo
President de Bergacomercial


Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga