Inici

Berga organitza una vetllada literāria i musical al Convent de Sant Francesc per commemorar el Dia del Llibre i de la Rosa

Cartell - Vetllada literāria i musical 2020
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 20.07.20

El dijous, 23 de juliol, se celebrarā el Dia del Llibre i de la Rosa arreu de Catalunya, tot i que es farā de forma descentralitzada per evitar aglomeracions i garantir les mesures de seguretat sanitāries per evitar la propagaciķ de la Covid-19. Es tracta d’una jornada organitzada per la Cambra del Llibre de Catalunya i el Gremi de Floristes, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, per commemorar la Diada de Sant Jordi de 2020, la qual, no es va poder portar a terme el passat 23 d’abril a causa de la pandčmia. A Berga, es realitzarā una vetllada literāria i musical la vigília de la diada, al claustre del Convent de Sant Francesc. La iniciativa estā impulsada per l’ārea de Cultura de l’Ajuntament de Berga i comptarā amb la colˇlaboraciķ de l’Escola Municipal de Música de Berga (EMMB) i l’entitat Ōmnium Cultural.

Literatura i música al Convent de Sant Francesc

El claustre del Convent de Sant Francesc acollirā una vetllada dedicada a la literatura i la música el dimecres, 22 de juliol, a 2/4 de 10 del vespre. L’acte combinarā la lectura de textos de diversos gčneres literaris i la interpretaciķ de peces musicals. Lídia Canals, Sōnia Ferrer, Toni Gol, Xavier Gonzālez. Jaume Huch, Marc Marginet, Ivan Otaola, Eva Sānchez, Ramon Soler, Gerard Vilardaga i Vicenį Zumajo seran les persones encarregades de realitzar les lectures. La música anirā a cārrec de Bongos, un grup de música d’alumnes de l’EMMB format per Núria Carreras, Arnau Comellas, Arnau Minoves i Pau Roca que comptarā amb la participaciķ d’Oriol Casals. L’esdeveniment tindrā una durada aproximada d’una hora i l’aforament serā limitat. Les persones que accedeixin al recinte hauran de respectar les mesures d’higiene i seguretat establertes per l’organitzaciķ.

Llibres i roses al carrer amb limitacions

Aquesta diada excepcional del mes de juliol serā exclusivament pel sector professional del llibre i de la rosa per assolir les māximes garanties sanitāries pels professionals i la ciutadania, tal com ha establert el Pla Territorial de Protecciķ Civil de Catalunya (PROCICAT). Per garantir una diada segura per a tothom, s’insta la ciutadania a participar d’una festa de proximitat, al propi municipi o barri, i evitar desplaįaments. Durant tota la jornada, tant en espais tancats com a l’aire lliure, caldrā garantir la distāncia física interpersonal de seguretat i l’ús de la mascareta serā obligatori per a tothom.

Obres literāries editades pel consistori

Amb motiu de la celebraciķ del Dia del Llibre i de la Rosa, l’Oficina de Turisme de Berga (C/ Mare de Déu dels Āngels, 7) disposarā de diverses obres literāries editades per l’Ajuntament de Berga. Es tracta de llibres corresponents a l’ediciķ de 2019 com per exemple, ‘Plantes de la Serra de Queralt’ o ‘The Patum in danger’, entre d'altres.

Documentaciķ


Ajuntament de Berga ˇ Plaįa de Sant Pere, 1 ˇ 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 ˇ Fax. 93 821 17 87 ˇ berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga