Inici

L’Ajuntament de Berga pren mesures per garantir que la plaça dels Països Catalans sigui un espai exclusiu per a vianants

Plaça dels Països Catalans
Ampliar en una finestra emergent Plaça dels Països Catalans
Data de publicació: 28.09.20

En el marc de les actuacions que l’Ajuntament de Berga ha posat en marxa les darreres setmanes per afavorir els desplaçaments a peu i avançar cap a una ciutat més pacífica i segura per als vianants, avui dilluns s’han aplicat una sèrie de mesures per reduir dràsticament la presència de vehicles a la plaça dels Països Catalans.

La plaça va ser concebuda a principis de la dècada dels anys 90 com a espai exclusivament per a vianants, però els últims anys s’ha anat normalitzant l’accés de vehicles. Per revertir aquesta situació, i atenent les nombroses peticions dels assistents a la reunió oberta que es va fer a principis d’estiu per tractar assumptes de mobilitat del carrer del Roser i la plaça dels Països Catalans, el consistori ha decidit aplicar diverses mesures a la zona.

Limitació de l’accés a la plaça

Les mesures establertes han estat les següents: l’accés als pàrquings del passatge Arquitecte Porta es farà només des del passeig de la Pau. S’impedirà el pas de vehicles entre la plaça dels Països Catalans i el passeig de la Pau a través del passatge Arquitecte Porta. La càrrega i descàrrega de mercaderies es farà preferentment des del carrer del Roser, tot i que a l’entrada de la plaça s’instal·laran fitons extraïbles per permetre l’accés dels vehicles quan sigui necessari.

Aquestes mesures han entrat en vigor a partir d’avui dilluns, 28 de setembre. L’Ajuntament de Berga farà un seguiment del seu funcionament per valorar possibles adaptacions.Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga