Inici

Comunicat de l’Ajuntament de Berga sobre les noves mesures i restriccions establertes per la Covid-19

Comunicat AjBerga (16-10-20)
Ampliar en una finestra emergent Comunicat AjBerga (16-10-20)
Data de publicació: 16.10.20

Aquest divendres, 16 d’octubre, han entrat en vigor les noves mesures i restriccions establertes pel Govern de la Generalitat de Catalunya per frenar l’expansió de la Covid-19. El text ha estat publicat aquesta mitjanit al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Davant d’aquestes noves mesures, l’Ajuntament de Berga ha decidit mantenir la major part de les activitats culturals programades pels propers dies, entenent que compleixen les mesures i restriccions de seguretat decretades per les autoritats governamentals i sanitàries.

Berga Bolet 2020

La programació d’activitats de la Berga Bolet 2020 ha estat adaptada a la situació actual de la Covid-19. L’edició d’enguany compta amb propostes basades en l’embelliment de la zona comercial del Carrer Major i activitats divulgatives per donar a conèixer el món dels bolets. L’organització portarà a terme els actes previstos al carrer d’aquest dissabte, 17 d’octubre, a excepció de l’activitat ‘Micologia per a totes les edats’. La xerrada-taller a càrrec de l’ecòleg, Daniel Siscart, ha estat anul·lada.

Exposicions

Les exposicions ‘Vampirs a Berga!’ i ‘La Patum al Convent de Sant Francesc’ seguiran obertes al públic, ja que els equipaments que acullen aquestes mostres (Museu Comarcal de Berga i Convent de Sant Francesc) compleixen els requisits d’aforament i les mesures preventives d’higiene i seguretat. En tots dos casos, l’aforament ha estat limitat al 50% i es registren les dades de les persones que accedeixen en aquests espais. L’ús de la mascareta i la desinfecció de mans és obligatori.

Visites guiades

El consistori també mantindrà la realització de les visites guiades ‘Espais de Patum’ i ‘L’entrada del General Cabrera a Berga’ previstes pel 17 i 18 d’octubre.

‘Espais de Patum’ és una visita que consisteix en recórrer carrers i places de la ciutat per conèixer històries relacionades amb la celebració de La Patum. L’activitat es realitza tots els dissabtes d’octubre a les 7 de la tarda. El punt de trobada és el Convent de Sant Francesc i té un preu de 2 €.

El diumenge, 18 d’octubre, es portarà a terme la primera visita guiada inclosa en els actes de celebració de l’Any Perucho a Berga. L’activitat és exterior i consisteix en recórrer diversos espais de la ciutat vinculats a l’entrada del General Cabrera a Berga durant la Primera Guerra Carlina. L’activitat és gratuïta i el punt d’inici de la visita serà l’Oficina de Turisme de Berga, a les 12 del migdia.

Les places per participar en aquestes visites guiades són limitades i cal inscriure’s prèviament a través de l’Oficina de Turisme de Berga (T. 93 821 13 84).

Acte inaugural del Conservatori de Música dels Pirineus

El Conservatori de Música dels Pirineus ha cancel·lat l’acte inaugural del curs 2020-2021 que s’havia de realitzar el diumenge, 18 d’octubre, al Teatre Municipal de Berga, a les 11 del matí. L’esdeveniment havia de comptar amb la participació del director musical del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, Josep Pons, i també estava previst fer el lliurament del premi Protagonistes del demà del Rotary Club del Berguedà. Els organitzadors de l’acte establiran una nova data per poder realitzar-lo properament.

Mercat setmanal

El Mercat setmanal del passeig de la Indústria de Berga es realitzarà aquest dissabte, 17 d’octubre, amb les parades habituals. L’ajuntament va mantenir-ne la celebració durant la pandèmia per garantir l’abastament de productes frescos a l’aire lliure. A més, l’evolució de la situació sanitària ha comportat l’adaptació del mercat setmanal reincorporant les parades de tots els sectors de forma progressiva i establint mesures per assegurar un major distanciament entre parades al llarg del passeig. També se seguirà facilitant gel hidroalcohòlic als paradistes i visitants a través dels diferents punts d’accés al recinte. La ubicació del mercat és suficientment àmplia i permet garantir l’aforament del 30% establert en les restriccions vigents.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga