Inici

Comunicat sobre les noves mesures i restriccions establertes per frenar la Covid-19

Comunicat Covid (30-10-20)
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 30.10.20

L’Ajuntament de Berga ha suspès gairebé tota l’activitat cultural prevista al municipi del 30 d’octubre al 13 de novembre, en compliment de les noves mesures decretades pel Govern de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de frenar l’expansió de la pandèmia de la Covid-19. Les autoritats governamentals i sanitàries han establert el tancament perimetral per municipis els caps de setmana, des de les 6 del matí de divendres fins a les 6 del matí de dilluns. Tampoc es permeten les entrades i sortides del territori català durant tota la setmana. A més, s’ha decretat l’aturada de l’activitat cultural i esportiva que comportarà el tancament de cinemes, teatres, sales de concerts i gimnasos, així com la suspensió de les activitats extraescolars. Les mesures han estat publicades aquesta matinada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) per a la seva entrada en vigor des d’avui divendres, 30 d’octubre, i durant un període inicial de 15 dies.

Programació cultural de tardor

La suspensió de l’activitat cultural afectarà la programació de tardor prevista al Teatre Municipal de Berga. De moment, s’ha cancel·lat l’espectacle ‘Pep Bou Experiències’ previst per l’1 de novembre (18 h) i també s’ha suspès el concert de Pau Vallvé que havia de fer-se el 7 de novembre (19 h). L’organització treballa juntament amb les companyies i artistes per reprogramar els espectacles cancel·lats. Es contactarà amb les persones que havien adquirit entrades anticipades per informar-les sobre la possibilitat de mantenir-les, essent vàlides en cas que es pugui establir una nova data pels espectacles, o es realitzarà el retorn de l’import.

Trilogia de la mort

El consistori ha anul·lat les visites guiades del cicle ‘Trilogia de la mort’ previstes pels dies 30 i 31 d’octubre, a les 18:30 h i a les 20 h. En concret, s’han cancel·lat les visites ‘Nit d’ànimes. La mort i la vida’ amb Roger Cortina i ‘Els dies foscos: Tots Sants i la mort’ amb Albert Cols que consistien en recórrer diversos espais del barri vell i el cementiri municipal. El Museu Comarcal de Berga contactarà amb les persones inscrites per comunicar la suspensió de les activitats.

Exposicions en equipaments culturals

Les exposicions ‘Vampirs a Berga!’ i ‘La Patum al Convent de Sant Francesc’ que acullen el Museu Comarcal de Berga i el Convent de Sant Francesc, respectivament, romandran obertes al públic reduint l’aforament d’aquests espais al 33%. L’horari d’obertura del Museu Comarcal de Berga serà de dilluns a dissabte, de 10 a 14 h, mentre que l’exposició de La Patum al Convent de Sant Francesc es podrà visitar de divendres a diumenge, d’11 a 14 h i de 17 a 20:30 h.

D’altra banda, s’han cancel·lat les activitats relacionades amb les exposicions com per exemple, la visita guiada ‘Espais de Patum’, prevista pel 31 d’octubre (19 h) i l’espectacle de titelles ‘Botànica oculta’ programat pel 8 de novembre (17:30 h) a la Sala Casino. Aquesta actuació formava part de les activitats paral·leles de l’Any Perucho.

Àmbit educatiu

La llar d’infants, les escoles i els instituts mantindran l’activitat docent presencial. Pel que fa a l’Escola Municipal de Música de Berga, no podrà mantenir l’activitat presencial durant el període de restricció de l’activitat, però la docència continuarà a través dels mitjans digitals dels quals disposa el centre. En canvi, el Conservatori de Música dels Pirineus sí que podrà realitzar classes presencials, aplicant mesures per reduir la presencialitat, tenint en compte que es tracta d’un tipus d’ensenyament de règim especial reglat que ofereix ensenyament del grau professional de música.

Biblioteca i arxiu

La Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet oferirà el servei de préstec i retorn de documents. El préstec es realitzarà, preferentment, mitjançant cita prèvia per telèfon (93 822 13 08), per correu electrònic (b.berga.rvc@diba.cat) o emplenant el formulari web de la biblioteca virtual. També s’oferirà informació bibliogràfica pels mateixos canals esmentats, es mantindrà el préstec interbibliotecari i el préstec a entitats i centres educatius. No es podrà realitzar la consulta de documents a les sales i ha quedat anul·lada la programació d’activitats culturals previstes. L’horari d’atenció al públic serà el següent: els matins de dijous, de 9:30 a 13:30 h, i les tardes de dilluns, dimarts, dimecres i divendres, de 15 a 20 h. L’equipament tancarà els dissabtes al matí, fins a nou avís.

Pel que fa a l’Arxiu Comarcal del Berguedà, mantindrà el servei de consulta presencial amb cita prèvia que es pot fer a través de correu electrònic acbergueda.cultura@gencat.cat o trucant al telèfon 93 822 15 48. El servei s’oferia els divendres, de 9 a 14h, però el confinament perimetral que s’aplica els caps de setmana i que impedeix la mobilitat entre municipis ha comportat el canvi de dia de la consulta presencial. A partir de la propera setmana, es realitzarà els dimecres mantenint el mateix horari.

Àmbit esportiu

Les noves restriccions suposen el tancament d’equipaments esportius i l’ajornament de totes les competicions excepte les d’àmbit estatal, internacional i professional que s’han de celebrar sense públic. En aquest sentit, el Centre Esportiu Municipal El Tossalet tancarà al públic durant els propers quinze dies. També quedaran fora de servei les instal·lacions esportives següents: els pavellons d’esports, el camp de futbol, les pistes de tennis, pàdel, frontó i vòlei, el parc de calistènia i l’skatepark.

Mercat setmanal

El Mercat setmanal del passeig de la Indústria de Berga es mantindrà amb les parades habituals. El consistori va mantenir-ne la celebració durant la pandèmia per garantir l’abastament de productes frescos a l’aire lliure. A més, l’evolució de la situació sanitària ha comportat l’adaptació del mercat setmanal reincorporant les parades de tots els sectors de forma progressiva i establint mesures per assegurar un major distanciament entre parades al llarg del passeig. També se seguirà facilitant gel hidroalcohòlic als paradistes i visitants a través dels diferents punts d’accés al recinte. La ubicació del mercat és suficientment àmplia i permet garantir l’aforament del 30% establert en les restriccions vigents.

Cementiri municipal

Els dies 31 d’octubre i 1 de novembre, es permetrà visitar els cementiris dins la mateixa comarca amb motiu de la festivitat de Tots Sants. L’Ajuntament de Berga ha establert una sèrie de mesures per a les persones que visitin el cementiri municipal. Es recomana als visitants que segueixin el recorregut indicat, respectant la distància de seguretat entre persones i reduint al màxim el temps d’estada dins de l’equipament. L’ús de la mascareta serà obligatòria en tot moment i també hi haurà gel hidroalcohòlic per a la desinfecció de mans. No es permetrà beure ni menjar dins del cementiri.
Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga