Inici

La programació cultural dels pròxims dies es cancel·la per la pròrroga de les restriccions per frenar la Covid-19

Comunicat pròrroga restriccions Covid-19 (13-11-20)
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 13.11.20

L’Ajuntament de Berga ha suspès l’activitat cultural prevista al municipi els pròxims dies, a causa de la pròrroga de les restriccions decretades per la Generalitat de Catalunya per frenar la transmissió de contagis de la Covid-19. Les autoritats governamentals i sanitàries han decidit prorrogar durant un període de 10 dies les mesures aprovades el passat 30 d’octubre per l’elevada pressió hospitalària. Els centres d’estètica i massatge podran obrir a partir d’aquest dissabte amb cita prèvia garantint l’atenció individualitzada. En canvi, el sector cultural, l’àmbit esportiu no professional i l’hostaleria hauran d’esperar fins al 23 de novembre per reprendre l’activitat, previsiblement. D’altra banda, es manté el tancament perimetral per municipis els caps de setmana, des de les 6 del matí de divendres fins a les 6 del matí de dilluns, i no es permeten les entrades i sortides del territori català durant tota la setmana.

Programació cultural de tardor

La suspensió de l’activitat cultural afectarà la programació de tardor prevista al Teatre Municipal de Berga. En concret, s’ha cancel·lat l’espectacle ‘La nena dels pardals’ de Teatre al detall previst pel 15 de novembre (18 h) i també s’ha suspès el muntatge teatral ‘Els Brugarol’ de Bitò Produccions que havia de fer-se el 22 de novembre (18 h). Es retornarà l’import de les entrades d’aquests espectacles. Paral·lelament, l’àrea de Cultura treballarà amb les companyies i artistes per reprogramar les propostes cancel·lades.

Exposicions en equipaments culturals

Les exposicions ‘Vampirs a Berga!’ i ‘La Patum al Convent de Sant Francesc’ que acullen el Museu Comarcal de Berga i el Convent de Sant Francesc, respectivament, romandran obertes al públic reduint l’aforament d’aquests espais al 33%. L’horari d’obertura del Museu Comarcal de Berga serà de dilluns a dissabte, de 10 a 14 h, mentre que l’exposició de La Patum al Convent de Sant Francesc es podrà visitar de divendres a diumenge, d’11 a 14 h i de 17 a 20:30 h. L’Ajuntament de Berga ha establert la gratuïtat de l’exposició de La Patum per a tots els visitants durant el que resta del mes de novembre a causa de la situació actual de restriccions per la Covid-19 i amb motiu del 15è aniversari de la proclamació de La Patum com a Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

D’altra banda, s’ha cancel·lat la visita guiada ‘Onofre de Dip i el vampir de Ca l’Antic’ d’aquest dissabte, 14 de novembre, a les 16:30 h. Aquesta activitat s’inclou en les activitats paral·leles programades amb motiu de la celebració de l’Any Perucho.

Suspensió de la Fira de la Xocolata i de la Ratafia

L’Ajuntament de Berga ha cancel·lat la Fira de la Xocolata i de la Ratafia que havia de celebrar-se el 21 de novembre. El consistori va anunciar la suspensió de la mostra a través d’un comunicat publicat el passat 4 de novembre. En la nota de premsa s’esmentava que la incertesa sobre el manteniment de les mesures establertes pel govern català havien motivat la suspensió de l’esdeveniment organitzat per l’Ajuntament de Berga i el Casal Panxo. Tot i això, es mantindrà la celebració del concurs de ratafia artesana impulsat pel Casal Panxo, però es farà a porta tancada i sense públic. L’organització donarà a conèixer les bases del concurs i el punt de lliurament de les ratafies participants a través de les xarxes socials del Casal Panxo.

Mercat setmanal

El Mercat setmanal del passeig de la Indústria de Berga es mantindrà amb les parades habituals. El consistori va mantenir-ne la celebració durant la pandèmia per garantir l’abastament de productes frescos a l’aire lliure. A més, l’evolució de la situació sanitària ha comportat l’adaptació del mercat setmanal reincorporant les parades de tots els sectors de forma progressiva i establint mesures per assegurar un major distanciament entre parades al llarg del passeig. També se seguirà facilitant gel hidroalcohòlic als paradistes i visitants a través dels diferents punts d’accés al recinte. La ubicació del mercat és suficientment àmplia i permet garantir l’aforament del 30% establert en les restriccions vigents.
Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga