Inici

Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (23/11/20)

Comunicat Covid (23-11-20)
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 23.11.20

L’Ajuntament de Berga ha realitzat aquest dilluns, 23 de novembre, la compareixença setmanal per donar a conèixer l’evolució de la pandèmia de la Covid-19 a la ciutat. L’alcaldessa, Montse Venturós, i el regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, han exposat la situació als mitjans de comunicació en una roda de premsa virtual. Els representants municipals han repassat l’afectació de la pandèmia als centres residencials de gent gran, la pressió hospitalària al centre sanitari d’àmbit comarcal i els serveis efectuats pels cossos policials en matèria de restriccions per la Covid-19, entre d’altres.

Afectació municipal de la Covid-19

L’última actualització d’informació publicada al web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (23/11/20) mostra que la ciutat de Berga ha registrat 48 casos positius diagnosticats amb PCR els últims 7 dies (-45) i també s’han comptabilitzat 123 casos en els darrers 14 dies (-69). Actualment, l’índex de risc és de 472.22 punts. Es tracta d’un nivell considerat molt alt, tot i que ha disminuït respecte la setmana anterior. La taxa de reproducció de l’epidèmia s’ha reduït fins a 0.73. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa. L’alcaldessa de Berga s’ha mostrat moderadament optimista pel descens dels indicadors i ha agraït “la corresponsabilitat que hi ha hagut per part dels veïns i veïnes de la ciutat a l’hora de respectar les mesures de seguretat establertes”.

Incidència a les residències

El passat 16 de novembre es van comptabilitzar 41 casos positius entre els usuaris i usuàries de la residència Sant Bernabé i es van produir 2 defuncions. També es van registrar 15 casos amb diagnòstic positiu entre el personal laboral del centre residencial. A data d’avui, 23 de novembre, hi ha 41 casos positius de persones residents i 7 casos negatius. A més, s’han registrat 2 defuncions que se sumen a les 6 que s’han produït des que es van detectar els primers casos positius al centre. Pel moment, hi ha 3 persones amb resultat positiu que es troben ingressades a l’hospital. D’altra banda, s’ha reduït fins a 5 el nombre de casos amb diagnòstic positiu del personal laboral. Això significa la reincorporació laboral de 10 persones. Montse Venturós ha comentat que malgrat les xifres, “hi ha moltes persones residents que estan superant la malaltia i que estan enfrontant una situació que és complexa tan en l’àmbit sanitari com en l’emocional”.

Venturós ha explicat que el divendres passat es van realitzar tests serològics d’anticossos als usuaris i usuàries de la residència. En els propers dies es coneixeran els resultats de les proves i això permetrà saber l’evolució de la pandèmia al centre i poder iniciar el procés per flexibilitzar la sectorització d’acord amb les autoritats sanitàries competents. Així doncs, en funció dels resultats obtinguts es podrà concretar el pla per retornar a la normalitat durant el mes de desembre.

El regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, ha confirmat que la residència Nostra Senyora de Queralt (Germanetes) continua sense registrar casos positius entre les persones residents i el personal laboral. Aquestes dades permeten al centre residencial mantenir el distintiu de residència neta o verda.

Hospital Sant Bernabé

Les dades facilitades per l’Hospital Comarcal Sant Bernabé a data de 20 de novembre, mostren que el centre sanitari comptava amb 22 pacients ingressats amb diagnòstic de Covid-19. Això suposa un descens de 5 pacients respecte la setmana anterior. Durant la setmana passada, van ingressar 13 pacients per Covid-19, es van donar 13 altes i hi van haver 5 defuncions. Pel que fa al personal sanitari, es van registrar 9 casos de professionals que han estat confinats per haver estat en contacte amb persones portadores del virus.

Serveis de la Policia Local

Aquest cap de setmana ha estat el quart en què s’ha aplicat el confinament perimetral per municipis i també s’ha mantingut el toc que queda nocturn, de 22 a 6 h. En aquest sentit, es mantenen les tasques de vigilància i els controls efectuats conjuntament per la Policia Local i els Mossos d’Esquadra. Del 16 al 23 de novembre, la Policia Local ha efectuat 31 serveis ordinaris, la majoria dels quals han estat planificats. S’ha interposat 1 denuncia per incomplir la restricció de mobilitat del toc que queda.

Responsabilitat col·lectiva

L’alcaldessa ha recordat que avui s’inicia el primer tram del Pla d’obertura progressiva d’activitats que comporta l’obertura de bars i restaurants, equipaments culturals i gimnasos amb restriccions. En aquest sentit, Venturós ha reiterat la importància d’actuar amb prudència i responsabilitat a l’hora de prendre les mesures necessàries per evitar els contagis.


Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga