Inici

Berga fomenta la tasca educadora de famílies i escoles amb la realització de la 5a edició de l’Escola de famílies

Canvis a l'adolescència
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 27.11.20

Berga encetarà una nova edició de l’Escola de famílies per promoure la tasca educadora de les famílies i escoles a través de la reflexió i l’aprenentatge. Es tracta d’un projecte iniciat l’any 2016 per l’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Berga i les associacions de mares i pares dels centres educatius de la ciutat que té l’objectiu d’oferir eines i recursos a les persones que intervenen en l’educació dels infants i adolescents. La iniciativa compta amb una oferta de xerrades i activitats gratuïtes que inclouen diverses temàtiques com per exemple els canvis que es produeixen en l’etapa de l’adolescència o les competències digitals bàsiques per a les famílies, entre d’altres. La programació es portarà a terme al llarg del curs lectiu 2020-2021 i la regidoria d’Educació està treballant per poder ampliar el nombre de propostes.

Cicle de conferències i tallers

La programació comptarà amb un parell d’activitats que es portaran a terme durant el primer semestre de l’any. La primera proposta és una xerrada que es titula ‘Canvis a l’adolescència’ i estarà impartida per la psicòloga i sexòloga de l’Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella, Marta Tordera. La conferència aportarà estratègies per abordar els canvis i la sexualitat en l’etapa adolescent. També es donaran a conèixer eines per a la gestió i educació de les emocions i l’afectivitat, així com per a la promoció d’actituds i hàbits saludables. L’activitat serà virtual i es farà el dimarts, 1 de desembre, a 2/4 de 7 de la tarda.

El dimarts, 19 de gener, serà el torn d’Irati Garcia que oferirà un taller titulat ‘Competències digitals bàsiques per a famílies’. Es tracta d’una activitat per endinsar els pares i mares en l’entorn digital mitjançant el coneixement d’eines que els permetran millorar les seves competències en l’àmbit tecnològic. La formació es farà a l’Escola Sant Joan, a les 6 de la tarda.

Activitats lúdiques en família

L’Escola de famílies també compta amb una oferta d’activitats lúdiques adreçades al públic familiar per tal que infants i adults puguin compartir experiències vinculades al lleure entre les que s’inclouen tallers de manualitats i disciplines per fomentar el benestar personal.

Una de les activitats programades és un taller de ioga dinamitzat per Chandramaioga que es farà el dissabte, 13 de febrer, a l’Escola La Valldan a les 10 del matí. Es tracta d’una activitat programada en altres edicions de l’Escola de famílies per ensenyar als infants a controlar la seva energia, aprendre a gestionar les emocions, millorar l’atenció i la concentració.

L’Associació de Defensa i Estudi de la Fauna i la Flora Autòctona realitzarà un taller de construcció de capses niu el dissabte, 20 de març, a l’Escola Santa Eulàlia a les 10 del matí. Es tracta d’un taller de manualitats per promoure l’interès i l’estima per la natura de petits i grans mitjançant la confecció de capses niu per a ocells.

L’última activitat programada serà un taller de construcció d’estels que es farà el dissabte, 17 d’abril, al Castell de Berga a les 11 del matí. L’activitat dinamitzada per Activijoc consistirà en confeccionar, decorar i fer volar estels.

Procés d’inscripció

Per participar en qualsevol de les propostes esmentades caldrà inscriure’s prèviament enviant un correu a l’adreça electrònica educacio@ajberga.cat. Per a més informació, podeu contactar amb l’àrea d’Educació per correu electrònic i al telèfon 93 821 43 33.

Les activitats que formen part de la programació de l’Escola de famílies estan subjectes a modificacions o cancel·lacions en funció de l’evolució de la pandèmia de la Covid-19 i les restriccions establertes per les autoritats governamentals i sanitàries en cada moment.Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga