Inici

La cultura omple la programació de la Festa Major d’Hivern amb motiu de la festivitat de Santa Eulàlia

Festa Major d'Hivern 2020
Ampliar en una finestra emergent Cartell - Festa Major d'Hivern 2020. Disseny: Karkön Produccions
Data de publicació: 10.12.20

Berga celebrarà una nova edició de la Festa Major d’Hivern de l’11 al 13 de desembre. Es tracta d’un esdeveniment impulsat per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga amb la col·laboració de diverses entitats que s’emmarca en la festivitat dedicada a Santa Eulàlia, patrona de la ciutat. La festa inclou una programació cultural dedicada a la música, el teatre i l’artesania. Les activitats han estat adaptades a les restriccions per la Covid-19 i s’aplicaran mesures per a la reducció i el control de l’aforament, així com les mesures d’autoprotecció referents a l’ús obligatori de la mascareta, la desinfecció de mans i la distància interpersonal.

Exposicions i artesania

La Festa Major d’Hivern acollirà la presentació de la primera exposició de Berguedart. Es tracta d’una entitat cultural de nova creació que aplega artistes i artesans de la comarca del Berguedà. La mostra permetrà donar a conèixer alguns dels treballs realitzats pels membres de l’entitat a l’entorn del claustre del Convent de Sant Francesc, de l’11 al 13 de desembre. L’horari establert per visitar l’exposició serà el divendres, de 17 a 20:30 h, i el dissabte i diumenge, d’11 a 14 h i de 17 a 20:30 h.

D’altra banda, amb motiu de la Festa Major d’Hivern, l’accés a l’exposició ‘La Patum al Convent de Sant Francesc’ serà gratuït. La mostra es podrà visitar de divendres a diumenge, d’11 a 14 h i de 17 a 20:30 h.

L’art i l’ofici dels comediants ambulants

El dissabte, 12 de desembre, el públic podrà gaudir d’un espectacle familiar titulat ‘Teatre arrossegat’, a càrrec de la companyia Teatre Nu. Es tracta d’una proposta sobre la història del Teatre Arrossegat de Catalunya, una companyia que mou el seu escenari pel món, per representar a places i carrers les històries més conegudes i estimades del repertori universal. L’escenari del ‘Teatre arrossegat’ es desplegarà davant els ulls del públic per oferir un teatre popular inspirat en l’art i l’ofici dels comediants ambulants. És una proposta farcida de joc, popularitat i complicitat amb el públic i amb un ampli ventall de comèdies, drames i tragèdies. La representació és gratuïta i es realitzarà a la plaça de les Fonts, a les 12 del migdia.

Música d’una experiència confinada

La Festa Major d’Hivern inclourà el concert del cantant i compositor, Pau Vallvé. L’actuació forma part de la programació cultural de tardor. Vallvé compta amb més de 20 anys d’experiència damunt dels escenaris. El Teatre Municipal de Berga acollirà la presentació del seu dissetè treball discogràfic titulat ‘La vida és ara’, nascut d’una experiència personal de l’artista. Segons explica Vallvé, pocs dies abans del confinament es va separar i va anar a viure uns dies a l’estudi, de forma provisional. L’estat d’alarma el va enganxar allà i ja no va poder sortir-ne fins al cap de 75 dies. El nou disc de Pau Vallvé és el resultat del seu confinament a l’estudi, on va compondre i gravar les cançons amb els instruments que tenia a l’abast. És un disc que suposa un canvi important i un canvi d’etapa. El concert es farà el dissabte, 12 de desembre, a les 7 de la tarda. La venda d’entrades es realitzarà a la taquilla del Teatre Municipal de Berga, una hora abans de l’inici del concert i també es podran adquirir a través de la plataforma de venda d’entrades online www.ticketara.com. Les entrades pel concert de Pau Vallvé tenen un preu de 10 €.

Sardanes berguedanes

La Cobla Pirineu també participarà en la Festa Major d’Hivern d’enguany realitzant un concert de sardanes format per un repertori de peces de temàtica berguedana de diverses autories, tant locals com foranes. L’actuació es portarà a terme a la plaça de Francesc Palau i Quer (plaça de La Pietat), a les 11:30 h.

Música de cambra

L’església de Sant Francesc acollirà un concert de música de cambra, a càrrec de l’alumnat de l’Escola Municipal de Música de Berga i el Conservatori de Música dels Pirineus. Hi participaran dos quartets de clarinets i de violoncels, un trio de vents i un quintet de corda, que interpretaran composicions de diversos autors oferint un recorregut que inclou des de peces de música barroca fins a peces del segle XX. L’alumnat que participarà en les actuacions de música de cambra serà el següent: Iris Carreras (violoncel), Blanca González (violoncel), Nur Claret (violoncel), Aina Civil (violoncel), Clara Mas (flauta), Joan Ribera (oboè), Naüm Monterde (clarinet baix), Mireia Torrabadella (violí), Mariona Bernardo (violí), Maria Matamala (viola), Aina Arroyo (violoncel), Núria Carreras (contrabaix), Ariadna Palacios (clarinet), Roc Tarrés (clarinet), Alba López (clarinet) i Raquel Carrera (clarinet).

Mesures Covid-19

La realització de les activitats que requereixen l’assistència de públic estan subjectes a la normativa vigent establerta per les autoritats governamentals i sanitàries per la Covid-19. En aquest sentit, l’organització es reserva el dret de modificar o cancel·lar qualsevol de les activitats previstes, en funció de la pròrroga o la publicació de noves mesures i restriccions vinculades a l’evolució de la pandèmia. Les persones assistents hauran de respectar les mesures d’higiene i seguretat fent ús obligatori de la mascareta, la desinfecció de mans amb gel hidroalcohòlic, la distància de seguretat interpersonal i qualsevol altre requeriment establert per l’organització. Es recomana fer inscripció prèvia per assistir a l’espectacle ‘Teatre arrossegat’ de Teatre Nu, el concert de sardanes berguedanes de la Cobla Pirineu i les actuacions de l’Escola Municipal de Música de Berga i el Conservatori de Música dels Pirineus. Les inscripcions es poden fer al web ticketara.com/b/ajuntament-berga.

Els actes de la Festa Major d’Hivern estan organitzats per l’Ajuntament de Berga i compten amb el suport de la Diputació de Barcelona i també de la Generalitat de Catalunya a través del Programa.cat.Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga