Inici

Berga destinarà els 30.000 € del pressupost participatiu de 2021 a renovar parcs infantils i millorar l’accessibilitat de l’E.E.E Llar Sta. Maria de Queralt

Resultat votació pressupost participatiu 2021
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 15.12.20

L’Ajuntament de Berga invertirà els 30.000 € del pressupost participatiu de 2021 a la renovació de parcs infantils i la millora de l’accessibilitat de l’Escola d’Educació Especial Llar Santa Maria de Queralt. Així ho han decidit els veïns i veïnes de Berga a través del procés de votació electrònica que es va portar a terme del 30 de novembre al 13 de desembre. Aquestes han estat les propostes que han obtingut un suport majoritari per part de les més de 1.000 persones que han participat en la votació. Les propostes més votades, fins a esgotar la partida econòmica prevista, s’executaran durant l’any 2021.

El pressupost participatiu és un projecte desenvolupat per l’àrea de Participatiu Popular amb el treball conjunt de tots els grups municipals que formen part del consistori berguedà. Es tracta d’una iniciativa que l’Ajuntament de Berga ha portat a terme per segon any consecutiu per tal que el veïnat de la ciutat pugui decidir a quins projectes vol destinar una part del pressupost públic municipal del pròxim any.

El pressupost participatiu en xifres

La segona convocatòria del pressupost participatiu va rebre 35 propostes, 6 van ser descartades perquè no complien els requisits i 4 van ser agrupades amb altres propostes que compartien característiques similars. Per tant, 25 propostes van superar la valoració tècnica per ser sotmeses al procés de votació popular en què hi han participat 1.073 persones, un 7,33 % del cens format per persones majors de 16 anys empadronades a Berga. En total, s’han registrat 1.827 vots, tenint en compte que cada persona podia votar un màxim de dues propostes. En la primera edició del pressupost participatiu es van rebre 57 propostes, de les quals, 44 van passar a la fase de votació que va comptar amb la participació de 691 persones, un 4,8 % del cens, i es van registrar un total de 1.265 vots.

La regidora de Participació Popular, Roser Valverde, s’ha mostrat satisfeta de les dades assolides en aquest procés participatiu. “La implementació de la votació electrònica ha estat un gran encert, ja que ha permès millorar substancialment les xifres de participació de l’edició anterior”. També ha valorat positivament la implicació i la campanya per fomentar la votació que han realitzat diferents entitats i persones que han presentat propostes en l’edició d’enguany.

Propostes guanyadores

D’una banda, el projecte de renovació de parcs infantils de la ciutat ha sumat 250 vots (13,68 %). La proposta engloba la substitució dels elements de diverses zones de joc destinades als infants. Les actuacions incloses en aquesta proposta comptaven amb una valoració econòmica de 15.000 €. D’altra banda, la proposta de millora de l’accessibilitat de l’Escola d’Educació Especial Llar Santa Maria de Queralt ha assolit 202 vots (11,06 %). En aquest cas, l’actuació està inclosa en el Pla Urbanístic d’Els Pedregals i es realitzaria l’adequació provisional de l’entorn per millorar-ne l’accessibilitat i portar a terme les tasques de manteniment de la vegetació de l’espai, així com actuacions puntuals de manteniment correctiu necessàries. La proposta compta amb un import estimat de 12.000 €.

La suma dels imports de les dues propostes escollides és de 27.000 €. Els 3.000 € restants fins arribar als 30.000 € del total del pressupost participatiu de 2021, es destinaran a l’execució d’algunes de les accions de la tercera proposta que ha obtingut més vots. En aquest cas, es tracta de la iniciativa d’accés públic a la desfibril·lació i reconeixement de Berga com a ciutat cardioprotegida. Aquesta proposta ha aconseguit 162 vots (8,87 %).

Consulta el resultat complet de la votació de les propostes del pressupost participatiu de 2021 en aquest enllaç.

Calendaris de sobretaula de 2021

Per tercer any consecutiu, l’àrea de Participació Popular ha editat un calendari de sobretaula. Enguany, el calendari està dedicat als barris de la ciutat i inclou il·lustracions i una breu descripció de l’origen, les característiques i/o fets històrics vinculats als barris que conformen el municipi. A més, també incorpora les festes locals i els esdeveniments que l’Ajuntament de Berga preveu organitzar durant l’any 2021. En total, s’han editat 1.500 calendaris que es distribuiran gratuïtament a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (Pl. Sant Pere, 1), en horari d’atenció al públic. Els textos del calendari han estat escrits per l’historiador, Pol Navarro, mentre que la maquetació i les il·lustracions han estat elaborades pel dissenyador, Rubén Torres.


Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga