Inici

Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (01/02/21)

Comunicat Covid (01-02-21)
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 01.02.21

El primer tinent d’alcaldia i regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, ha comparegut virtualment aquest dilluns, 1 de febrer, per actualitzar la informació sobre l’evolució de la pandèmia a la ciutat. El representant municipal ha repassat l’afectació de la pandèmia als centres residencials de gent gran, la pressió hospitalària al centre sanitari d’àmbit comarcal i els serveis efectuats pels cossos policials en matèria de restriccions per la Covid-19.

Afectació municipal de la Covid-19

La informació actualitzada al web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (01/02/21) mostra que la ciutat de Berga ha registrat 22 casos positius diagnosticats amb PCR els últims 7 dies (-9) i també s’han comptabilitzat 84 casos en els darrers 14 dies (-16). Actualment, l’índex de risc de brot és de 308.64 punts. Es tracta d’un nivell considerat molt alt, que s’ha incrementat respecte la setmana anterior (294.02). La taxa de reproducció de l’epidèmia ha augmentat fins als 0.63 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.

Incidència a les residències

Ivan Sànchez ha explicat que la situació d’estabilitat s’ha mantingut a ambdues residències durant els últims set dies. D’una banda, la residència Sant Bernabé compta actualment amb 43 usuaris i usuàries, ja que van ingressar dos nous residents durant la setmana passada. No s’han detectat casos amb diagnòstic positiu entre les persones residents i tampoc hi ha casos amb diagnòstic positiu entre el personal laboral.

Ivan Sànchez ha esmentat que la residència disposa d’una capacitat de 64 places. Del total, 4 estan bloquejades pel Departament de Salut per poder disposar de places en cas que s’hagin de produir aïllaments i 1 plaça està finançada per l’Ajuntament de Berga per a estades temporals per al descans familiar. Es tracta d’un servei per donar suport a les famílies de la ciutat que atenen al seu domicili a persones grans amb qualsevol tipus de deteriorament amb motiu de vacances, descans o altres necessitats.

El regidor de Drets Socials ha esmentat que la residència Nostra Senyora de Queralt (Germanetes) continua sense registrar casos positius entre les persones residents i el personal laboral. Aquestes dades permeten al centre residencial mantenir el distintiu de residència neta o verda.

Procés de vacunació a les residències

El regidor de Drets Socials ha confirmat que durant la setmana passada es va completar el procés de vacunació a totes dues residències. Això significa que es va efectuar el subministrament de la segona dosi de la vacuna de la Covid-19 als usuaris i usuàries i al personal sanitari que ho va requerir dels dos centres residencials de la ciutat.

Hospital Sant Bernabé

Les dades facilitades per l’Hospital Sant Bernabé-Salut Catalunya Central amb data de 29 de gener, mostren que el centre sanitari comptava amb 12 pacients ingressats amb diagnòstic de Covid-19. Això suposa l’augment d’1 pacient respecte de la setmana anterior. Durant la setmana passada, van ingressar 6 pacients per Covid-19, es van donar 4 altes, es va produir 1 defunció i no es van registrar trasllats a altres centres hospitalaris. En referència al personal sanitari, es van comptabilitzar 5 casos de professionals que han estat confinats per haver estat en contacte amb persones portadores del virus.

Serveis de la Policia Local

Es mantenen les tasques de vigilància i els controls efectuats conjuntament per la Policia Local i els Mossos d’Esquadra sobre les restriccions d’activitat i mobilitat vinculades a la Covid-19. Del 25 de gener a l’1 de febrer, la Policia Local ha efectuat 21 serveis ordinaris, la majoria dels quals han estat planificats. S’han interposat 2 sancions per incomplir les restriccions de mobilitat, 2 per incomplir les restriccions horàries i 3 per no fer ús de la mascareta.

Mesures vigents per evitar contagis

Les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de la Covid-19 decretades pel Govern de la Generalitat seguiran vigents a tot el territori de Catalunya fins al 7 de febrer. Les restriccions mantenen el confinament perimetral municipal durant tota la setmana i el toc de queda nocturn de 22 a 6 h. També es manté la limitació de 6 persones de dues bombolles de convivència en les trobades familiars i socials. Pel que fa al comerç, es manté el 30% de l’aforament en petit comerç i centres comercials de menys de 400 m2 i mercats no sedentaris. Els caps de setmana, els comerços han de tancar, excepte els establiments dedicats a la venda de productes i serveis essencials.Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga