Inici

Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (07/04/21)

Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (07/04/21)
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 07.04.21

El primer tinent d’alcaldia i regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, ha comparegut virtualment aquest dimecres, 7 d’abril, per actualitzar la informació sobre l’evolució de la pandèmia a la ciutat. El representant municipal ha repassat l’afectació de la pandèmia als centres residencials de gent gran, la pressió hospitalària al centre sanitari d’àmbit comarcal i els serveis efectuats pels cossos policials en matèria de restriccions per la Covid-19.

Afectació municipal de la Covid-19

La informació actualitzada al web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (07/04/21) mostra que la ciutat de Berga ha registrat 10 casos positius diagnosticats amb PCR els últims 7 dies (-3) i també s’han comptabilitzat 23 casos en els darrers 14 dies (-3). Actualment, l’índex de risc de brot és de 126.39 punts. Es tracta d’un nivell considerat alt, que s’ha reduït respecte la setmana anterior (181.24 punts). La taxa de reproducció de l’epidèmia s’ha rebaixat fins a situar-se en els 0.91 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.

El regidor, Ivan Sànchez, ha volgut fer una crida a la prudència respecte a les xifres actuals de la pandèmia a la ciutat. Sànchez ha dit que “aquests dies hem pogut veure com la comarca s’omplia de visitants. La taxa de reproducció de l’epidèmia pot resultar enganyosa perquè els efectes de la festivitat de Setmana Santa seran visibles els pròxims dies”.

Incidència a les residències

La situació d’estabilitat s’ha mantingut a ambdues residències durant els últims set dies. D’una banda, la residència Sant Bernabé compta actualment amb 51 residents (+2) i això fa que la xifra d’usuaris i usuàries s’acosti a la que hi havia abans de l’inici de la tercera onada de la pandèmia. A més, no s’han detectat casos amb diagnòstic positiu entre els usuaris i usuàries i tampoc hi ha casos amb diagnòstic positiu entre el personal laboral.

La residència Nostra Senyora de Queralt (Germanetes) també continua sense registrar casos positius entre les persones residents i el personal laboral. Aquestes dades permeten al centre residencial mantenir el distintiu de residència neta o verda.

Hospital Sant Bernabé

Les dades facilitades per Salut Catalunya Central - Hospital de Berga amb data de 31 de març, mostren que el centre sanitari comptava amb 4 pacients ingressats amb diagnòstic de Covid-19. Es tracta de 4 pacients menys que la setmana anterior. Durant la setmana passada no es van registrar ingressos nous de pacients per Covid-19, es van donar 4 altes, no es va traslladar cap pacient a altres centres hospitalaris i tampoc hi van haver defuncions. En referència al personal sanitari, es van comptabilitzar 3 casos de professionals que han estat confinats per haver estat en contacte amb persones portadores del virus. Es tracta de la mateixa xifra que la setmana anterior.

Serveis de la Policia Local

Es mantenen les tasques de vigilància i els controls efectuats conjuntament per la Policia Local i els Mossos d’Esquadra sobre les restriccions d’activitat i mobilitat vinculades a la Covid-19. Del 29 de març al 5 d’abril, la Policia Local ha efectuat 13 serveis ordinaris, la majoria dels quals han estat planificats. En aquesta ocasió, s’han interposat 7 sancions. En concret, s’han tramitat 2 sancions per no fer ús de la mascareta i 5 sancions per incomplir les restriccions de mobilitat nocturna.

Anàlisi de les mesures per evitar contagis

Aquesta setmana continuen en vigor les mesures especials per a la contenció de la Covid-19 a Catalunya aplicades des del passat 15 de març. El Procicat s’està reunint aquests dies per analitzar la situació epidemiològica després del període festiu de Pasqua. Les actuals restriccions estaran vigents fins aquest divendres, 9 d’abril, i abans d’acabar la setmana el govern ha de decidir si es prorroguen o si es modifiquen.


Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga