Inici

Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (19/04/21)

Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (19/04/21)
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 19.04.21

El primer tinent d’alcaldia i regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, ha comparegut virtualment aquest dilluns, 19 d’abril, per actualitzar la informació sobre l’evolució de la pandèmia a la ciutat. El representant municipal ha repassat l’afectació de la pandèmia als centres residencials de gent gran, la pressió hospitalària al centre sanitari d’àmbit comarcal i els serveis efectuats pels cossos policials en matèria de restriccions per la Covid-19.

Afectació municipal de la Covid-19

La informació actualitzada al web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (19/04/21) mostra que la ciutat de Berga ha registrat 21 casos positius diagnosticats amb PCR els últims 7 dies (+13) i també s’han comptabilitzat 29 casos en els darrers 14 dies (+5). Actualment, l’índex de risc de brot és de 307.99 punts. Es tracta d’un nivell considerat molt alt, que s’ha incrementat considerablement respecte la setmana anterior (85.78 punts). La taxa de reproducció de l’epidèmia també ha augmentat fins a situar-se en els 1.81 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.

El regidor, Ivan Sànchez, ha lamentat l’increment de la incidència de la pandèmia registrat a la ciutat durant els últims 7 dies. Sànchez ha alertat que “aquesta setmana hem superat la barrera de l’1 de la taxa de reproducció de l’epidèmia”.

Incidència a les residències

La situació d’estabilitat s’ha mantingut a ambdues residències durant els últims set dies. D’una banda, la residència Sant Bernabé compta actualment amb 51 residents, a l’espera que els propers dies pugui augmentar la xifra d’usuaris i usuàries del centre residencial. A més, no s’han detectat casos amb diagnòstic positiu entre les persones residents i tampoc hi ha casos amb diagnòstic positiu entre el personal laboral.

La residència Nostra Senyora de Queralt (Germanetes) també continua sense registrar casos positius entre les persones residents i el personal laboral. Aquestes dades permeten al centre residencial mantenir el distintiu de residència neta o verda.

Ivan Sànchez ha reiterat que “l’absència de casos positius a les residències és fruit de la vacunació, la qual, és efectiva”.

Hospital Sant Bernabé

Les dades facilitades per Salut Catalunya Central - Hospital de Berga amb data de 16 d’abril, mostren que el centre sanitari comptava amb 6 pacients ingressats amb diagnòstic de Covid-19. Es tracta de la mateixa xifra que la setmana anterior. Durant la setmana passada es van registrar 5 ingressos nous de pacients per Covid-19, es van donar 4 altes, no es va traslladar cap pacient a altres centres hospitalaris i es va produir 1 defunció. En referència al personal sanitari, es van comptabilitzar 2 casos de professionals que han estat confinats per haver estat en contacte amb persones portadores del virus.

Serveis de la Policia Local

Es mantenen les tasques de vigilància i els controls efectuats conjuntament per la Policia Local i els Mossos d’Esquadra sobre les restriccions d’activitat i mobilitat vinculades a la Covid-19. Del 12 al 18 d’abril, la Policia Local ha efectuat 19 serveis ordinaris, la majoria dels quals han estat planificats. En aquesta ocasió, s’ha interposat 1 sanció per no fer ús de la mascareta.

Responsabilitat col·lectiva

El regidor, Ivan Sànchez, ha volgut incidir en la responsabilitat i la col·laboració de la ciutadania en les festes que se celebraran aquesta setmana a la ciutat, Sant Jordi i Sant Marc. Sànchez ha comentat que “el consistori té la voluntat de poder realitzar i normalitzar les nostres festivitats, però demanem corresponsabilitat a la població. Aquestes festes es veuran afectades per les mesures preventives de la Covid-19 i necessitem la col·laboració de tothom per tal que es puguin celebrar de la forma més segura, per evitar haver de tornar enrere i deixar de fer-les”.

Pròrroga de les mesures vigents per evitar contagis

Aquesta setmana continuen en vigor les mesures especials per a la contenció de la Covid-19 a Catalunya aplicades des del passat 9 d’abril, les quals, han estat prorrogades fins al 25 d’abril. Aquestes mesures comporten restriccions de mobilitat, ja que no es pot sortir de la comarca sense motiu justificat. No en són excepcions les activitats culturals, turístiques ni de restauració. Pel que fa a les trobades socials, estan limitades a 6 persones i 2 bombolles de convivència, excepte convivents. La resta de mesures vigents es mantenen, com per exemple, el toc de queda, de les 22 a les 6 h. Podeu consultar el conjunt de mesures vigents al web www.canalsalut.gencat.cat.


Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga