Inici

Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a Berga (26/04/21)

Comunicat Covid (26-04-21)
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 26.04.21

El primer tinent d’alcaldia i regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, ha comparegut virtualment aquest dilluns, 26 d’abril, per actualitzar la informació sobre l’evolució de la pandèmia a la ciutat. El representant municipal ha repassat l’afectació de la pandèmia als centres residencials de gent gran, la pressió hospitalària al centre sanitari d’àmbit comarcal i els serveis efectuats pels cossos policials en matèria de restriccions per la Covid-19.

Afectació municipal de la Covid-19

La informació actualitzada al web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (26/04/21) mostra que la ciutat de Berga ha registrat 29 casos positius diagnosticats amb PCR els últims 7 dies (+8) i també s’han comptabilitzat 47 casos en els darrers 14 dies (+18). Actualment, l’índex de risc de brot és de 350.04 punts. Es tracta d’un nivell considerat molt alt, que s’ha incrementat respecte la setmana anterior (307.99 punts). La taxa de reproducció de l’epidèmia també ha augmentat fins a situar-se en els 1.26 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.

Incidència a les residències

La situació d’estabilitat s’ha mantingut a ambdues residències durant els últims set dies. D’una banda, la residència Sant Bernabé compta actualment amb 50 residents. No s’han detectat casos amb diagnòstic positiu entre les persones residents i tampoc hi ha casos amb diagnòstic positiu entre el personal laboral. S’ha produït una defunció, però ha estat per causes alienes a la Covid-19.

La residència Nostra Senyora de Queralt (Germanetes) també continua sense registrar casos positius entre les persones residents i el personal laboral. Aquestes dades permeten al centre residencial mantenir el distintiu de residència neta o verda. El regidor, Ivan Sànchez, ha celebrat que les residències segueixin netes del virus de la Covid-19.

Hospital Sant Bernabé

Les dades facilitades per Salut Catalunya Central - Hospital de Berga amb data de 23 d’abril, mostren que el centre sanitari comptava amb 8 pacients ingressats amb diagnòstic de Covid-19. Es tracta de 2 casos més respecte la setmana anterior. Durant la setmana passada es van registrar 6 ingressos nous de pacients per Covid-19, es van donar 4 altes, no es va traslladar cap pacient a altres centres hospitalaris i no es van produir defuncions. En referència al personal sanitari, es van comptabilitzar 2 casos de professionals que han estat confinats per haver estat en contacte amb persones portadores del virus. Es tracta de la mateixa xifra que la setmana anterior.

Serveis de la Policia Local

Es mantenen les tasques de vigilància i els controls efectuats conjuntament per la Policia Local i els Mossos d’Esquadra sobre les restriccions d’activitat i mobilitat vinculades a la Covid-19. Del 19 al 25 d’abril, la Policia Local ha efectuat 19 serveis ordinaris, la majoria dels quals han estat planificats. En aquesta ocasió, s’han interposat 4 sancions per no fer ús de la mascareta i 1 sanció per incomplir les restriccions de mobilitat.

Jornades festives a la ciutat

El regidor, Ivan Sànchez, ha fet un agraïment a la població per la responsabilitat i la col·laboració mostrades durant el desenvolupament de la diada de Sant Jordi i la festa de Sant Marc. Sànchez ha destacat que “la jornada de Sant Jordi es va produir de forma exemplar, sense grans aglomeracions. La gent va poder circular amb fluïdesa, tant per la zona del carrer Major com pel passeig de la Indústria”. En el cas de la festa de Sant Marc, el regidor ha comentat que “el temps no va acompanyar tant com per Sant Jordi, però es van respectar les mesures de seguretat, les distàncies i és bo per a la població que es puguin anar recuperant aquestes festes”. Ivan Sànchez ha recordat que aquest cap de setmana (1 i 2 de maig) se celebrarà la Fira de Maig aplicant les mesures de seguretat adients i ha tornat a apel·lar a la responsabilitat col·lectiva per tal que la fira es pugui desenvolupar sense incidents.

Noves mesures vigents per evitar contagis

Aquesta setmana s’han modificat algunes de les mesures especials per a la contenció de la Covid-19 a Catalunya, les quals, s’aplicaran del 26 d’abril al 3 de maig. Aquestes mesures comporten novetats en diversos àmbits com la mobilitat, l’educació o l’esport, entre d’altres. La mobilitat s’ha ampliat a tot el perímetre de Catalunya, però es demana limitar els desplaçaments que siguin innecessaris. Pel que fa a les trobades socials, estan limitades a 6 persones llevat que es tracti de persones convivents. No obstant, les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social que es facin en espais tancats, incloent-hi els domicilis, es recomana que es restringeixin tant com sigui possible. En referència al sector de la restauració, poden obrir els bars i restaurants dels centres comercials, de 7:30 a 17 h. En l’àmbit esportiu, l’aforament de les instal·lacions i equipaments esportius d’interior i exterior ha passat a ser del 50%, seguint les mesures de ventilació i qualitat de l’aire establertes. Pel que fa a l’àmbit educatiu, es recupera l’activitat presencial plena a batxillerat i els cicles formatius. La resta de mesures vigents es mantenen, com per exemple, el toc de queda, de les 22 a les 6 h. Podeu consultar el conjunt de mesures vigents al web www.canalsalut.gencat.cat.Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga